OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: LUI gostuje na Biotehniški fakulteti - »Obisk s prakse«, Ljubljana

OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: LUI gostuje na Biotehniški fakulteti - »Obisk s prakse«, Ljubljana

16. 10. 2018

Datum: 25. oktober 2018, od 13. do 15. ure

Kraj: Dvorana prof. dr. Janeza Hribarja, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva 101, Ljubljana

LUI gostuje na Biotehniški fakulteti v zaključnem letniku magistrskih študijev biotehnologije in živilske tehnologije.

Študentom naravoslovja želijo približati svet podjetništva, predstaviti poslanstvo LUI-ja in jih spoznati s poslovnim modelom Business Canvas. Cilj promocijsko-motivacijskega dogodka je, da študente navdušijo in ohrabrijo, da se podajo na samostojno podjetniško pot ter da je LUI njihova pomoč na tej poti.

Veronika Jelen bo kot predstavnica LUI-ja predstavila delovanje LUI-ja, ki mladim, z inovativnimi idejami, podjetnikom in vsem, ki si to želijo postati, pomaga z različnimi oblikami mentorstva in delavnicami, da preizkusijo svoje ideje v gospodarstvu. Zato bodo na predstavitvi lahko prisluhnili predvsem:

  • predstavitev LUI-ja;
  • postopki vključitve v LUI;
  • dejavnosti LUI-ja;
  • predstavitev natečajev, ki jih organizira ali so-organizira LUI.
  • predstavitev podjetniškega ekosistema v Sloveniji.

Poslušalcem želijo predstaviti in približati podjetništvo in z gostom dr. Alešem Pustovrhom predstaviti poslovni model na osnovi metode Business Canvas. Uspešnost startup podjetja je namreč tesno povezana z oblikovanjem učinkovitega poslovnega modela. V svetu startupov je Canvas poslovnega modela sodoben poslovni načrt, v katerem podjetje kot osrednji element svojega poslovanja najprej opredeli vrednost, ki jo ponuja, nato pa  segmentira svoje uporabnike, opredeli odnose s kupci, distribucijske kanale in vire prihodkov. Hkrati pa definira svoje ključne aktivnosti, vire in partnerje ter strukturo stroškov.

Več o dogodku

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj