SAVINJSKA REGIJA: Mednarodni gospodarski forum (Slovenija - Hrvaška - Srbija) v okviru 51. MOS-a v Celju

SAVINJSKA REGIJA: Mednarodni gospodarski forum (Slovenija - Hrvaška - Srbija) v okviru 51. MOS-a v Celju

27. 08. 2018

Datum: 12. september 2018, ob 9.30 uri

Kraj: Celjski sejem d.d., (Modra dvorana II), Dečkova cesta 1, Celje

Številni organizatorji in partnerji dogodka, kot so obrtne in gospodarske zbornice, resorna ministrstva, poslovni klubi, podjetja in ostale organizacije najavljajo Mednarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki bo potekal v okviru 51. MOS-a (Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti) v Celju, in sicer v sredo, 12. septembra 2018, ob 9.30, v Modri dvorani II (Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, Celje).

Letošnji MOS - Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, kot državo partnerico sejma gosti Republiko Srbijo, ki je druga država partnerica v vsej zgodovini največje sejemske prireditve pri nas in v regiji. Namen foruma je, da se še izboljša gospodarsko, podjetniško povezovanje in sodelovanje med tremi državami, ki smo nekdaj delovale na skupnem trgu.

Izbor vsebine in sodelujočih na forumu temelji na prizadevanjih za predstavitev priložnosti za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državami.

Vsebina:

Splošni-predstavitveni del:

  • Analiza gospodarskega stanja Slovenije, Hrvaške in Srbije (makroekonomski podatki in ostalo)
  • Gospodarsko-statusno pravna ureditev podjetij v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji
  • Kako skozi ustrezen oz. primeren izobraževalni program zagotoviti gospodarstvu usposobljen kader - predstavitev projekta MASTER 5 (v projektu sodelujejo Slovenija, Hrvaška, Srbija) - model mojstrske šole

Pot v poslovni svet internacionalizacije by Orbico

Okrogla miza - »Poslovanje od Ljubljane do Beograda - podobnosti, razlike in izzivi« (sodelujoči podjetniki iz vseh treh držav z uvodno predstavitvijo gospodarstva države partnerice sejma).

Forum bo odlična priložnost, da se še bolje spoznate s poslovnim okoljem Srbije, Hrvaške in Slovenije, zato vas vabijo, da si zabeležite in rezervirate termin za udeležbo na forumu.

SPOT svetovanje Posavje bo za obrtnike in podjetnike organiziral udeležbo na forumu, tako, da vam bo zagotovil brezplačne vstopnice in v primeru zadostnega interesa organiziral tudi avtobusni prevoz iz Krškega do Celja in nazaj.

Prijava: Spletno prijavnico najdete na spletnem tukaj.

Dodatne informacije: Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško (v imenu organizatorjev), Tel. (07) 492 53 43, 490 12 20, e-naslov: janja.starc@ozs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj