Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa »Spodbude za trajno zaposlovanje mladih«

Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa »Spodbude za trajno zaposlovanje mladih«

11. 04. 2017

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Zavod RS za zaposlovanje, 4. 4. 2017, www.ess.gov.si

Predmet javnega povabila: Predmet javnega povabila je zbiranje ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa Trajno zaposlovanje mladih, ki obsega vključevanje mladih brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirane zaposlitve za nedoločen čas. Pogodba o zaposlitvi z osebami mora biti sklenjena za:

  • polni delovni čas, 40 ur na teden ali polni delovni čas, ki je krajši od 40 ur na teden, vendar ne krajši od 36 ur, skladno s 143. členom ZDR-1 ali
  • delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, vendar ne krajši od 20 ur na teden.

Nosilec projekta je delodajalec, katerega ponudba je sprejeta na podlagi tega javnega povabila, z vsemi svojimi registriranimi enotami in z vsemi brezposelnimi osebami iz ciljne skupine, vključenimi v zaposlitev, s katerim Zavod sklene pogodbo o izvedbi projekta v okviru programa Trajno zaposlovanje mladih.

Namen programa Trajno zaposlovanje mladih je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji, s tem pa tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Cilj javnega povabila je omogočiti zaposlitev okvirno 5.507 mladim brezposelnim osebam iz ciljne skupine za nedoločen čas, od tega:

  • 2.027 (37 %) osebam s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija in
  • 3.480 (63 %) osebam s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija.

Več

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost razpisa: Za izvajanje programa/operacije Trajno zaposlovanje mladih je za obdobje od leta 2017 do leta 2021 namenjenih okvirno 27.733.520,00 EUR.

Razpisnik: Zavod RS za zaposlovanje

Rok: Javno povabilo je odprto od 12. 4. 2017 od vključno 10.00 ure dalje do objave obvestila o zaprtju javnega povabila zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev (za posamezno koledarsko leto ali za posamezno kohezijsko regijo znotraj koledarskega leta ali za javno povabilo v celoti) oziroma najdlje do 31. 7. 2019 do 14.45 ure. Morebitno obvestilo o predčasnem zaprtju povabila bo objavljeno na spletni strani Zavoda. V primeru predčasnega zaprtja javnega povabila v posameznem letu, bo Zavod ponovno pričel zbirati ponudbe za naslednje koledarsko leto, in sicer od 2. novembra od 10.00 ure dalje za razpoložljiva sredstva v naslednjem letu.

Dodatne informacije: Delodajalci lahko dobijo dodatne informacije:

a) v Kontaktnem centru Zavoda na telefonski številki: 080 20 55 ali elektronskem naslovu: kontaktni.center@ess.gov.si;

b) pri skrbnici programa Martini Stanonik na centralni službi Zavoda. Morebitna vprašanja naslovijo pisno na elektronski naslov: Martina.Stanonik@ess.gov.si. Odgovori bodo na spletni strani Zavoda objavljeni najkasneje v petih dneh od prejetja vprašanja;

c) pri strokovnih delavcih, pristojnih za program na območnih službah Zavoda.

Razpisna dokumentacija: Dokumentacija javnega povabila je na voljo na spletni strani Zavoda: www.ess.gov.si (v rubriki Delodajalci/Razpisi za delodajalce). Mogoče jo je dvigniti tudi osebno v glavnih pisarnah območnih služb Zavoda, v času uradnih ur (v ponedeljek, torek in sredo od 8. ure do 12. ure, v petek od 8. ure do 13. ure ter v ponedeljek in torek še od 13. ure do 15. ure in v sredo od 13. ure do 17. ure).

Več: Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj