Brezplačni MP dogodek - »Lastno podjetje? Zakaj pa ne!«, Ljubljana

Brezplačni MP dogodek - »Lastno podjetje? Zakaj pa ne!«, Ljubljana

22. 03. 2016

Datum: 7. april 2016, od 16.00 do 18.15 ure

Kraj: NLB Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, Ljubljana

Na tokratnem dogodku, ki je namenjen začetnikom, boste slišali zgodbo Petra Brunerja, ki soustanovitelj dveh rastočih startupov: Wineist in Oosm. Dogodek bodo začinili z vpogledom v osnove in dobre prakse vitke metodologije, ki jih bo predstavil Lojze Bertoncelj.

Moja podjetniška zgodba: Peter Bruner

Peter Bruner je mladi podjetnik, ki je vpet v delo dveh mladih podjetij: Oosm in Wineist.

Wineist je inovativna platforma za degustacijo in predstavitev raznovrstnih vin, ki omogoča degustiranje vin. V osnovi deluje na principu naročnin, tako da kupci paket vsak mesec prejmejo kar na dom. Okušanje in spoznavanje vedno novih vinskih okusov tako lahko na udoben in prijeten način poteka kar v vaši dnevni sobi. Celotna izkušnja vinske pokušine je zapakirana v atraktivni paket šestih vinskih vzorcev, ki jih spremlja bogata vinska karta z vsemi podatki o vinih, proizvajalcih, pokušini in povezovalni hrani. 

Oossm razvija tehnološko storitev, aplikacijo, ki omogoča, da lahko vsak zaslon spremenimo v digitalno platformo. Lahko se uporablja za potrebe oglaševanja, interne zadeve v podjetjih, obveščanje v čakalnicah, tudi sejnih sobah, šolah in drugod. Aplikacija je zdaj namenjena večjim korporacijam, ki imajo več kot 50 zaslonov, v naslednjem mesecu pa načrtujejo vstop v e-prodajo, s čimer bodo produkt ponudili še majhnim in mikropodjetjem.

Peter bo svojo zgodbo zaupal s pomočjo naslednjih točk:

  • Kako svojo idejo pretvoriti v podjetje?
  • Naj se podjetja lotim sam ali z ekipo soustanoviteljev?
  • Kje najti soustanovitelje in dobre sodelavce?
  • Kako ohraniti fokus pri delu na dveh startupih hkrati?

Vitka metodologija: Lojze Bertoncelj

Sledilo bo predavanje o vitki metodologiji. Lojze je soustanovitelj podjetja 30Lean in mentor lean startup inoviranja v večjih podjetjih in samostojnih timih. Je tudi pobudnik poslovnega modela brezplačne e-knjige Delaj vitko.

Njegovo predavanje bo sestavljeno iz naslednjih iztočnic:

  • Imam idejo - kateri so prvi koraki?
  • Kako se lotiti raziskovanja produkta, trga in kupcev?
  • Kako svojo idejo testirati s pomočjo vitke metodologije?

Dogodki v sklopu Lastno podjetje? Zakaj pa ne! so namenjeni posameznikom, ki se spogledujete s poslovno idejo, vendar ne veste, kako se je lotiti. Prvi del predavanja poskrbi za motivacijo in nasvete uspešnega mladega podjetnika oziroma podjetnice iz prve roke, drugi del pa je namenjen napotkom o tem, kako se lotiti testiranja ideje.

Udeležba je brezplačna, potrebne so prijave.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj