Brezplačno usposabljanje za upravljanje na področju informacijske službe za mala in srednja podjetja (MSP) v Sloveniji, Ljubljana

Brezplačno usposabljanje za upravljanje na področju informacijske službe za mala in srednja podjetja (MSP) v Sloveniji, Ljubljana

07. 04. 2015

Datum: 23. april 2015

Kraj: v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Mala in srednja podjetja (MSP) morajo s pomočjo modernih informacijskih tehnologij optimizirati svoje poslovne procese. Evropski projekt ITSM4SME sedaj nudi edinstveni paket dveh usposabljanj za upravljanje na področju informacijske službe, ki je posebej prilagojen specifičnim poslovnim potrebam MSP v Bolgariji, Romuniji in Sloveniji.

Prvi del usposabljanja z naslovom: “Informacijska tehnologija - stroškovni dejavnik ali strateška prednost?” s poslovne perspektive predstavi koristi za MSP, ki jih predstavlja uporaba upravljanja na področju informacijske službe ter zakaj je le-to zelo obetavno. V približno 2 urah pojasni, kaj informacijske službe so in kako lahko podjetja uskladijo svoje IT strategije s poslovnimi. Modul s pomočjo resničnih poslovnih primerov pojasni način upravljanja z informacijskimi službami, ki uvaja inovacije v poslovne procese in proizvode z namenom doseganja realne poslovne vrednosti. Glavna ciljna skupina tega kratkega usposabljanja so generalni direktorji, direktorji informacijske tehnologije, vodje informacijskih oddelkov, menedžerji in vodje projektov.

Drugi del usposabljanja z naslovom: “Upravljanje na področju informacijske službe: postopni pristop”pojasni trenutne prakse upravljanja na področju informacijskih služb za MSP s tehnološkega vidika. Modularna in poenostavljena metoda upravljanja z informacijskimi službami ITSM4SME je predstavljena korak za korakom. Usposabljanje se dotakne tem, kot so informacijske službe, upravljanje z ravnmi storitev, tehnološke strategije, sistemi in zunanje storitve, storitveno in infrastrukturno poslovanje, upravljanje arhitekture podjetja in stalno izboljševanje storitev. Usposabljanje je v obliki praktične delavnice, traja le pol dneva in je namenjeno vsem zaposlenim na področju IT - sistemski razvijalci, sistemski operaterji, projektni menedžerji ter prav tako vodje IT oddelkov.

Prihodnji usposabljanji bosta potekali 23. aprila 2015 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, in sicer:

  • od 9.00 do 12.00 ure - Informacijska tehnologija - stroškovni dejavnik ali strateška prednost?
  • od 12.30 do 17.00 ure - Upravljanje na področju informacijske službe: postopni pristop

Usposabljanji sta brezplačni in sofinancirani s strani evropskega programa Leonardo da Vinci.

Prijave: Če ste zainteresirani se na usposabljanje lahko prijavite prek internetne platforme: http://www.itsm4sme.eu/training.

Vabljeni tudi na izredni VIP dogodek - predstavitev projekta ITSM4SME, ki bo potekal 9. aprila 2015 ob 14.00 uri v Kristalni palači, v prostorih IBM inovacijskega centra, Ameriška ulica 8, Ljubljana. Na VIP dogodek se lahko prijave tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj