SPIRIT Slovenija vabi na spletni informativni dan za javni razpis - »Spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji«

SPIRIT Slovenija vabi na spletni informativni dan za javni razpis - »Spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji«

12. 04. 2022

na spletu preko aplikacije ZOOM

Datum: 12. april 2022, med 13.00 in 14.00 uro

Javna agencija SPIRIT Slovenija pripravlja brezplačni spletni informativni dan za Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji. Gre za drugega iz svežnja ukrepov, ki jih bo v okviru nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost izvajala agencija.

Informativni dan bo potekal preko spleta na ZOOM platformi, in sicer v torek, 12. aprila 2022, med 13.00 in 14.00 uro.

Cilj javnega razpisa je dvig produktivnosti in dolgoročne konkurenčnosti gospodarskih družb, skupaj z zagotavljanjem trajnosti in razogljičenja ter digitalizacije poslovanja. Med cilji so tudi višja dodana vrednost izdelkov in storitev v slovenskem izvozu ter višje pozicioniranje slovenskih gospodarskih družb v globalnih verigah vrednosti, ohranjanje delovnih mest z višjo dodano vrednostjo, krepitev globalnih in lokalnih verig vrednosti ter višja konkurenčnost členov v dobavnih verigah, pa tudi enakomernejša regijska porazdelitev investicij.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v osnovna opredmetena in neopredmetena sredstva, ki bodo prispevale k doseganju višje dodane vrednosti na zaposlenega, okoljsko odgovornemu ravnanju, večji energetski ter snovni učinkovitosti in ohranjanju delovnih mest.Za to je v sklopu treh odpiranj na voljo 88,5 milijona evrov, s katerimi želijo podpreti do 59 investicijskih projektov.

Več informacij o javnem razpisu

Na informativnem dnevu, ki je namenjen potencialnim prijaviteljem, bo podrobno predstavljen javni razpis, pogoji za kandidiranje, merila za ocenjevanje ter vloga in način prijave, predstavniki SPIRIT Slovenija pa bodo odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Program dogodka:

13:00 - 13:05

Vid Habjan: Uvodni pozdrav, uvod v JR velike investicije

13:05 - 13:35

mag. Helena Schlamberger: Podrobna predstavitev vsebine javnega razpisa

13:35 - 14:00

Odgovori na vprašanja udeležencev

Udeležba je brezplačna.

Prijava ni več možna.

Financira Evropska unija - NextGenerationEU. 



Nazaj