Enodnevno usposabljanje za ocenjevalce in razsodnike v okviru postopka PRSPO 2020 - kalibracije - 1. termin

Enodnevno usposabljanje za ocenjevalce in razsodnike v okviru postopka PRSPO 2020 - kalibracije - 1. termin

22. 05. 2020

spletno usposabljanje

Datum: 22. maj 2020

Enodnevno usposabljanje za ocenjevalce in razsodnike v okviru postopka PRSPO 2020 - kalibracije, bo letošnje leto potekalo v izvedbi SIQ pod vodstvom mentorja mag. Rajka Novaka in sicer on-line v dveh terminih, in sicer 22. in 27. maja 2020.

Spodaj najdete prijavnico za usposabljanje 22. maja 2020. Če želite na usposabljanje 27. maja 2020, se prijavite tukaj.

Usposabljanje je obvezno za vse, ki želite sodelovati v ocenjevalni komisiji PRSPO 2020 in/ali v ocenjevanjih naročenih s strani podjetij izven PRSPO 2020.

Namen usposabljanja je nadgraditi in uskladiti kompetence ocenjevalcev v pogledu ocenjevanja organizacij po modelu EFQM v okviru PRSPO.

Tema letošnjih kalibracij, ki je bila usklajena z razsodniško skupino, je:

Vsebinska vrednost povratnih informacij za prijavitelja: Opredelitev prednosti in priložnosti ter ocene po matriki RADAR glede na razumevanje konteksta in strategije organizacije.

Pogoji za udeležbo:

  • opravljeno EFQM licenčno usposabljanje za ocenjevalce QAT,
  • ali opravljeno EFQM licenčno usposabljanje za ocenjevalce EAT ter nadgraditveno usposabljanje za prehod iz EAT na QAT, tj. QAU.

Udeležba je brezplačna. Prijava na kalibracije na posamezni termin je možna do zapolnitve mest (20) najkasneje do pet dni pred izvedbo.

Delavnica za ocenjevalce po EFQM je sestavljena iz:

  • priprave na delavnico, ki vključuje študij primera podjetja. Pred kalibracijo udeleženci prejmejo prilagojeno vlogo, jo proučijo in pripravijo ter predavatelju na predlogi pošljejo rezultate individualno priprave (izbrane ključne informacije ter analizo izbranih delov meril - prepoznane potencialne prednosti ter vprašanja za obisk organizacije).
  • enodnevne on-line delavnice (predvidoma osem šolskih ur). Na sami delavnici bodo udeleženci glede na njihova vprašanja oziroma teme za obisk na lokaciji dobili nekatere dodatne informacije. Na tej osnovi udeleženci v skupinah (simulacija ocenjevalne skupine) opredelijo prednosti in priložnosti za izboljšave. Sledi analiza in usklajevanje ugotovitev.

Pri nekaterih vsebinah, npr. kontekst in ocenjevalna matrika, bodo kratko predstavljene novosti in spremembe v novem modelu EFQM 2020.



Nazaj