EIT Manufacturing na IRT Forumu

EIT Manufacturing na IRT Forumu

06. 06. 2022 - 07. 06. 2022

Hotel Slovenija Portorož, Obala 33, Portorož

Datum: 6. in 7. junij 2022

Nacionalna partnerja: SPIRIT Slovenija in MGRT

Industrijski forum IRT bo letos na prvi konferenčni dan gostil predstavnike Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo - EIT Manufacturing s praktičnimi primeri sodelovanja v mednarodni EIT mreži in na razpisih EIT. Tematika je usmerjena na proizvodnjo v inovativni Evropi s poudarkom na Sloveniji.

Dr. Franci Pušavec iz Strojne fakultete, vodja EIT Manufacturing Huba Slovenija bo EIT panel odprl z vpogledom v inovacije v Sloveniji. Govornica dr. Blanca Chocarro iz EIT Manufacturing, kjer je vodja projekta Water Scarcity & Circular Economy, bo predstavila mrežo, mehanizme in ugodnosti EIT programa za Slovenijo, ter EIT leaders in Supernova initiatives. Dr. Matej Biček iz podjetja Elaphe Propulsion Technologies bo predstavil praktičen primer ELAPHE+EIT Scale UP. Slovensko pametno specializacijo bodo predstavili Marko Hren iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko skupaj s praktičnima primeroma pametne specializacije Nino Meglič, vodjo Strateško-razvojno inovacijskega partnerstva (SRIP) Krožno, ter dr. Igor Kovač, vodja SRIP ToP.

Okrogla miza o priložnostih za krepitev slovenskega inovacijskega ekosistema bo zaokrožila panel z udeleženci dr. Blanco Chocarro iz EIT Manufacturing, Markom Hrenom iz SVRK, mag. Sabino Žakelj Pediček iz SPIRIT Slovenija - EIT NKO, dr. Francijem Pušavcem iz Fakultete za strojništvo ter dr. Matej Biček iz Elaphe Propulsion Technologies.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj