Brezplačni dogodek - »EIT Funding Synergy ADRIA«

Brezplačni dogodek - »EIT Funding Synergy ADRIA«

20. 09. 2022

Zagreb (Ministry of the regional development and EU funds), Miramarska cesta 22, Zagreb in na spletu

Datum: 20. september 2022, ob 11.30 uri

EIT Funding Synergy ADRIA naslavlja ovire za doseganje sinergij med obstoječimi finančnimi viri in mehanizmi na različnih ravneh - evropski, nacionalni, javni in zasebni - za financiranje prebojnih inovacij in poslovnih idej na področjih oskrbe, predelave in uporabe surovin, ki bodo omogočile uresničitev zavez  iz evropskega zelenega dogovora in spodbudile krožno gospodarstvo v regiji.

Dogodek bo odprla panelna diskusija o možnosti sinergij pri financiranju surovinskega sektorja, ki ji bodo sledile predstavitve izbranih finančnih mehanizmov relevantnih za surovinski sektor, podkrepljene s praktičnimi primeri razvojnih poti izbranih projektov. Dogodek bo zaokrožila panelna diskusija z vpogledom v možne rešitve financiranja za surovinski sektor.

Dogodek je namenjen nosilcem idej, inovacij in projektov v podjetjih iz Slovenije in Hrvaške, ki potrebujejo javna nepovratna sredstva za financiranje razvoja poslovnih idej do vstopa na trg, odločevalcem javnega financiranja v Sloveniji in na Hrvaškem ter strokovnim združenjem, povezana s surovinskim sektorjem.

Dogodek je mednaroden in bo potekal v angleščini, gosti ga Ministrstvo za regionalni razvoj in EU sklade (MRRFEU) Republike Hrvaške v partnerstvu s soustanoviteljema Regionalnega Centra Adria (EIT RawMaterials) Geološkim zavodom Slovenije (GeoZS) in Zavodom za gradbeništvo Slovenije (ZAG) in v sodelovanju s partnersko Univerzo v Zagrebu, Rudarsko geološko naftno fakulteto.

Program dogodka

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj