ABC+ podjetništva: Internacionalizacija poslovanja podjetij

ABC+ podjetništva: Internacionalizacija poslovanja podjetij

13. 09. 2023

GEA College, Dunajska 156, Ljubljana

Datum: 13. september 2023, od 9.00 do 17.00 ure

Internacionalizacija poslovanja je globalno - zgodovinsko zelo pomembna variacija posla, kljub temu, da se v Sloveniji v podjetniški kulturi obravnava več ali manj na teoretičnih predpostavkah.

Glede na dejstvo, da je danes okvir poslovanja globalni trg, v katerem se je smiselno fokusirati vsem podjetjem, se tudi pri nas širša javnost seznanja s pomenom in nujnostjo internacionalizacije ter manjkom na področju prepoznavnosti slovenskih znamk ali celo odsotnosti unicornov (start up, ki je ovrednoten na več kot 1 mrd USD).

Kaj se boste naučili: 

  • razlogi za internacionalizacijo in prednosti poslovanja v tujini,
  • analiza trga in identifikacija ciljnih segmentov v tujini,
  • izkušnje in primeri uspešnih podjetij pri internacionalizaciji, idr.

Cilj predavanja:

Predavanje bo interaktivno, omogočalo bo priložnost za postavljanje vprašanj in izmenjavo mnenj. Verjamemo, da boste pridobili koristne informacije, ki vam bodo pomagale pri vašem poslovnem razvoju v mednarodnem okolju.

Predavatelj: dr. Mitja Jeraj je izredni profesor in raziskovalec na GEA College, Fakulteti za podjetništvo v Ljubljani. Njegov raziskovalni fokus se osredotoča na področje podjetništva, managementa in organizacijskih znanosti, njegovi raziskovalni projekti pa vključujejo podjetništvo, kot širšo disciplino, podjetniško radovednost in ostale psihološke determinante podjetnikov, relacije med podjetništvom in gospodarsko rastjo, nezaposlenostjo, razvojem športa ipd. Njegovi raziskovalni interesi so tudi na področju managementa MSP-jev, managementa stroškov in razvojem organizacije skozi čas. Je avtor in so-avtor številnih prispevkov, ki jih je predstavljal na konferencah oziroma objavil v znanstvenih ter strokovnih revijah. Poleg tega je skozi celotno svojo kariero aktiven na podjetniškem področju s postavljanjem in implementacijo lastnih poslovnih modelov.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Več o dogodku

Aktivnosti Inkubatorja GEA College, v okviru operacije JR podporno okolje 2023, so sofinanciran projekt s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, javna agencija. Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si.Nazaj