Karierne stojnice - »Skupaj gradimo kariere«, Škofja Loka

Karierne stojnice - »Skupaj gradimo kariere«, Škofja Loka

09. 04. 2024

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 18. april 2024, od 13.00 do 18.00 ure

Kraj: ŠD Poden in prireditveni prostor ob športni dvorani, Podlubnik 1b, Škofja Loka

Organizator: Šolski center Škofja Loka

Povezava izobraževanja s potrebami gospodarstva je že vrsto let osrednja usmeritev Šolskega centra Škofja Loka, zato bo tudi letos v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Škofja Loka, Gospodarsko zbornico Slovenije, Regionalno zbornico Gorenjske, Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Razvojno agencijo Sora, Občino Škofja Loka in Gimnazijo Škofja Loka v četrtek, 18. aprila 2024 pripravljajo brezplačen dogodek z naslovom: »Skupaj gradimo kariere«, ki povezuje razne delavnice, pogovore dijakov z uspešnimi podjetniki, predstavitev vajeniškega izobraževanja in individualni razgovori dijakov s predstavniki podjetnikov.

Vse dijake, študente in ostale zainteresirane še posebej vabijo, da v četrtek, 18. aprila 2024, od 13.00 do 18.00 ure obiščejo, KARIERNE STOJNICE, ki bodo postavljene v ŠD Poden in na prireditvenem prostoru ob dvorani, Podlubnik 1b, Škofja Loka. Na stojnicah se bodo predstavili različni poklici, dobre prakse in lokalni oz. regijski delodajalci. Udeleženci bodo v razgovoru s predstavniki podjetij lahko pridobili podatke o tehnološko prodornih podjetjih na Škofjeloškem in v regiji ter o možnosti gradnje kariere skupaj z njimi. Vstop je brezplačen.

Dijaki bodo vzporedno lahko prisluhnili še sledečim vsebinam:

  • * Kako do svoje prve delovne izkušnje in kako narediti pravi prvi vtis (Klavdija Šernek, specialistka s področja razvoja kadrov v Optiweb d.o.o.) Na delavnici bo predstavljen celoten cikel od iskanja do prihoda na prvi razgovor ter vtisa. Pričeli boste s tem, kje, kako in na kakšen način začeti in poiskati svoje prvo delo, pri čemer je prvi korak urejen in pregleden CV oz. kakšna druga oblika življenjepisa. Nadaljevali boste s fazo razgovorov in pogledali, kaj nas lahko čaka v tej fazi ter kako potekajo. Ob tem boste pogledali kako ustvariti dober prvi vtis, kako se na razgovoru "pozicionirati" in se tudi dobro predstaviti. Ob vseh fazah pa si boste pogledali na kaj so delodajalci še posebej pozorni in kaj pri potencialnih kandidatih cenijo. Na koncu bo čas namenjen še odgovarjanju na vprašanja udeležencev.

Termini: od 11.25 - 12.10 ure (C099): za dijake 3. letnika Gimnazije Škofja Loka od 13.55 - 14.40 ure (C099): za dijake 2. letnika Šolskega centra Škofja Loka (strojništvo) od 14.45 - 15.30 ure (C099): za dijake 3. in 4. letnika Šolskega centra Škofja Loka (strojništvo)

  • * Kaj mora vsak dijak vedeti o dijaškem in študentskem delu (dr. Vesna Miloševič Zupančič, strokovna direktorica e-Študentskega Servisa) Dijaško in študentsko delo je pomemben vir prvih delovnih izkušenj za mlade, prvega zaslužka in stika z delodajalci. Na delavnici bodo udeleženci izvedeli kako deluje sistem dijaškega in študentskega dela in kako poiskati delo na različne načine (prek iskalnikov, prek VIP) ter kako izbrati tisto pravo delo. Izpostavilo se bo katera pravila je potrebno upoštevati ter kakšne so omejitve za mladoletne. Predstavljeno bo kaj vse se potrebuje pri vpisu in kako dvigniti napotnico za delo. Pokazalo se bo kakšne so urne postavke in katera so najbolje plačana dela. Prav tako bodo dana opozorila na nujne dogovore pred začetkom dela ter na priporočila s strani delodajalcev.

Termin: od 13.05 - 13.50 ure (C099): za dijake 1. letnika Šolskega centra Škofja Loka (strojništvo)

Skozi pogovor, ki ga bo vodila Monika Tavčar, bodo udeleženci:

  • spoznali boste podjetniško zgodbo gostujočega podjetnika; začetke, izzive, inovacije, pomen vztrajnosti, samomotivacije ter razvoja osebnih kompetenc za krepitev podjetniških vsebin;
  • seznanali se boste z možnostmi, ki jih nudi lokalno podporno okolje za podjetništvo;
  • imeli boste možnost interaktivno izmenjati mnenja z gostujočim podjetnikom.

Termini: od 12.15 - 13.00 ure (C099): za dijake zaključnega letnika Gimnazije Škofja Loka, gosta bosta: Nataša Tavčar, mag. kozmetike, je formulatorka izdelkov za nego kože in ustanoviteljica blagovne znamke GalBaia, Natural Dermathecary. Je soavtorica slovenskega patenta za trajnostno naravnano kozmetično učinkovino lesa bele jelke, ki se nahaja v kremi za obraz, ki jo je zasnovala. Niki Mesec je vodja škofjeloškega podjetja Mesec slaščice, ki se nahaja pod stavbo nekdanjega Tehnika. V teh prostorih ustvarja raznovrstne slaščice, se poigrava s samosvojimi kombinacijami okusov in preverjeno klasiko sladkih dobrot.

od 14.45 - 15.30 ure (M115): za dijake zaključnega letnika Šolskega centra Škofja Loka, gost bo: Urban Žargi, mag. strojništva in mag. ekonomije (MBA). Je vizionarski podjetnik, čigar pot je zaznamovana z izjemno inovativnostjo ter vztrajnostjo. Je lastnik oz. solastnik različnih podjetij. Poleg tega je član »odbora družbenikov«, ki skrbi za strateški razvoj skupine LTH Castings in svetuje upravi.

  • Predstavitev vajeniške in šolske oblike srednjega poklicnega izobraževanja

Poleg osnovne predstavitve srednjega poklicnega izobraževanja bodo predstavljene tudi prednosti vajeništva in praktičnega usposabljanja z delom.

Termin: od 16.00 - 17.00 ure (C099): za bodoče dijake Šolskega centra Škofja Loka (področje strojništva) in ostale zainteresirane od 16.30 - 17.30 ure (M115): za bodoče dijake Šolskega centra Škofja Loka (področje lesarstva) in ostale zainteresirane

Prijava: Udeležba je brezplačna, prijava ni potrebna. Določene delavnice so namenjene samo dijakom srednjih šol na Loškem in potekajo v okviru pouka (niso namenjeni širši javnosti).

Dodatne informacije

* Označeni dogodki so namenjeni dijakom zgoraj navedenih srednjih šol in so zaprtega tipa, saj potekajo v okviru pouka (niso namenjeni širši javnosti).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj