Bilanca stanja

Bilanca stanja

08. 05. 2024

Kovačnica - podjetniški inkubator Kranj, Poštna ulica 4, Kranj

Datum: 8. maj 2024, ob 17.00 uri

Vsak podjetnik ali podjetnica se v nekem trenutku znajde v zadregi pred vprašanjem, kaj se skriva v ozadju določene postavke v računovodskih izkazih.

Na banki je danes že prošnja za odpiranje poslovnega računa povezana s hitrim pregledom vašega poslovanja. Zakaj bi vam bilo nerodno pred vprašanji, kot so: "Zakaj ste oblikovali PČR?", ali "Kako pojasnjujete precej nižjo obračunano amortizacijo kot leto prej?" Vaš neodločni odgovor tipa "Kaj pa vem, računovodkinja je tako naredila." vas zagotovo ne bo približal cilju, ki ste si ga zastavili.

Na delavnici boste ponovili razumevanje ključnih finančnih izkazov (bilanca stanja, izkaz uspeha) s pomočjo enostavne simulacije in naborov neugodnih vprašanj, ki jih bo sestavil predavatelj, sicer izkušen svetovalec in bančnik.

Usposabljanje bo vodil Jaka Vadnjal. Jaka je magistriral in doktoriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in je samostojni poslovni in podjetniški svetovalec in predavatelj. Od junija 2015 do decembra 2019 je bil predsednik uprave Hranilnice LON, d.d., Kranj. Od leta 2006 do 2015 je bil zaposlen na GEA College - Fakulteti za podjetništvo. Predaval je tudi na drugih fakultetah v tujini in doma, od študijskega leta 2019/20 tudi na Visoki šoli za računovodstvo in finance. V domačem in mednarodnem okolju je izvajal vrsto usposabljanj in delavnic za različne ciljne skupine. Svetoval je številnim malim in srednjim podjetjem na temo poslovne strategije, prestrukturiranja in družinskega podjetništva ter več vladam JV Evrope na temo vzpostavljanja spodbudnega okolja za podjetništvo in njegovega financiranja.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj