Brezplačni dogodek - »Pametni dom«, Maribor

Brezplačni dogodek - »Pametni dom«, Maribor

21. 06. 2022

Datum: 27. junij 2022, od 18.00 do 19.30 ure

Kraj: Pisarna KMŠ, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Rek “Ljubo doma, kdor ga ima” je napredni tehnologiji zahvaljujoč dobil čisto nove razsežnosti. Pametni domovi postajajo del naše sedanjosti in prihodnosti, vedno močnejši trend v panogi bivanja pa obljublja nadzor nad okoljem, ki se v prvi vrsti prilagaja uporabnikovim potrebam, skrbi za njegovo udobje, varnost ter je obenem še varčen.

Pametni dom naj bi nam torej olajšal življenje, nas osvobodil nepotrebnih vsakodnevnih opravil in naš ščitil pred vsiljivci. Povezanost naprav s pametnimi telefoni, tablicami ali osebnim računalnikom je na prvi pogled tisti luksuzni, že skoraj filmsko obarvan trenutek, ko na idilično jutro uporabnik iz domače postelje zgolj ploskne z rokami in življenje se prične. A vse ni zlato, kar se sveti!

Upravljanje pametnih naprav je namreč na trenutke misija nemogoče. Ko celo jutro nameniš nastavljanju varnostnih kamer, ki so ponoči pač nehale delovati; ko po pomoti preko aplikacije nastaviš ogrevalni sistem na najvišjo možno temperaturo in se svoje napake zaveš šele, ko sredi poletja prideš domov v podnebje tropskega gozda; ko robotski sesalnik en dan odlično deluje, že naslednji dan pa se neuporabno vrti v krogih; ko se pametne rolete sredi noči dvignejo in ti sosedova svetilka posveti naravnost v oči, pametni dom kar hitro da občutek zapletenega. Kar pa ni najbolj pametno!

Na dogodku se boste dotaknili prav tematike Pametnih domov. Imeli boste priložnost prisluhniti trem strokovnjakom, ki imajo bogate izkušnje s področja pametnih domov. Tekom pogovora bodo Damjana Pirnar, Satja Lumbar in Herbert Paar predstavili svoje videnje glede prihodnjega razvoja pametnih domov - kakšni so trendi, priložnosti pa tudi izzivi.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj