07. 06. 2022
Vir in informacije: EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, www.bf.uni-lj.si
Sales Booster
Sales Booster je prilagojen program namenjen inovativnim zagonskim podjetjem, ki jim pomaga raziskati nove agroživilske trge v Evropi ter razširiti njihovo prodajo v tujini.
Udeleženec bo s programom:
- s podporo strokovnjakov oblikoval akcijski načrt za povečanje prodaje na tujem trgu
- raziskal in spoznal nove agroživilske trge v Evropi
- sklepal nova partnerstva, ki mu bodo lahko pomagala pri bodoči rasti podjetja
- prejel strokovno usposabljanje in svetovanje
- pridobil možnost učenja s strani sorodnih podjetnikov
Komu je namenjen? Že uveljavljenim zagonskim podjetjem na domačem trgu, ki želijo svojo prodajo razširiti na tuji trg.
Prijave: do 19. junija 2022
Več informacij
Izobraževalna platforma Future Learn - odprto do preklica
EIT Food je na izobraževalni platformi Future learn oblikoval različne tečaje s področja agro-živilskega sektorja (npr. Hranilna vrednost - resnica za naslovi člankov; Izboljšava proizvodnje hrane, Krožno kmetovanje, Hrana za možgane ipd.). Posebnost izobraževanj, ki jih je podprl EIT Food, je brezplačna osnovna verzija izobraževanja.
Več o izobraževanjih
Področje prehrane
Priključitev Expert community - odprto do preklica
Namenjena je vsem zainteresiranim raziskovalcem, podjetnikom, strokovnjakom iz agro-živilske stroke. Sprejeti v skupnost boste imeli dostop do ekskluzivne vsebine s področja agro-živilskega sektorja, vključitev v startup ali mentorske programe, izmenjave znanja in vzpostavljanja novih povezav med člani skupine.
Zainteresirani lahko pišete na e-naslov: eit.food.slo@bf.uni-lj.si.
***
Za EIT Food mrežo so zanimiva zagonska podjetja s področji:
- Alternativni viri beljakovin
Preoblikovanje alternativnih virov proteinov v bolj hranljivo obliko, možnost širitve (dostopnost, cenovna dosegljivost, ozaveščanje in izobraževanje) in trajnostni način pridelave.
Spodbujanje zdravega in trajnostnega načina gojenja v ribogojstvu in kmetovanju (uporaba antibiotikov, odpadkov v ribogojstvu in uravnavanje škodljivcev, krožni sistem, vpliv na okolje) in spodbujanje k uravnoteženi porabi.
Spodbujanje varnejše, priročnejše in personalizirane prehrane, ki se osredotoča na debelost, podhranjenost, zdravo črevesje in zdrav imunski sistem. Upoštevanje različnih spremenljivk, kot so starost, življenjski slog, spol, genetika, intoleranca na hrano in okus.
Sprememba na krožni živilski sistem, ki spodbuja ohranitev zdravega okolja s tem, da se zmanjša količina emisij v zraku, omogoča recikliranje hranil in preprečuje odpadke hrane ter odpadno vodo.
Izboljšanje varnosti, transparentnosti, učinkovitosti in trajnostnega vidika v kmetijsko-živilskem sektorju z digitalnimi rešitvami, ki spodbujajo zaupanje potrošnikov in omogočajo krajše oskrbovalne verige.
Preoblikovanje kmetijstva, da bo izpolnil večje povpraševanje po hrani, s povečanjem produktivnosti in zmanjšanjem odpadkov na trajnostni način.
Ali se vam je zdel članek koristen?
Da
Ne
Nazaj