Nove spodbude za zeleni in inovativni slovenski turizem

Nove spodbude za zeleni in inovativni slovenski turizem

13. 04. 2010

Vir in informacije: Banka turističnih priložnosti Slovenije, www.BTPS.si

Banka turističnih priložnosti Slovenije: www.BTPS.si je informacijsko križišče priložnosti slovenskega turizma, za katerega skrbijo Slovenska turistična organizacija, Direktorat za turizem Ministrstva za gospodarstvo in UP Fakulteta za turistične študije - Turistica. Vabijo vas, da se z BTPS in turističnimi priložnostmi srečate na štiri nove načine.

1.) Do 21.5.10 je odprt natečaj »Razvoj MOK idej 2011«, katerega namen je sofinanciranje razvoja obetavnih idej, s katerimi se nameravajo avtorji prijaviti na javni razpis sofinanciranja uvajanja novosti turistične ponudbe v Mestni občini Koper za leto 2011. Za vsako od nagrajenih idej bo BTPS sofinancirala nadaljnji razvoj ideje v obliki svetovalnih ur ter obiska svetovalca na sedežu nagrajenca.

2.) V sklopu portala Challenge:Future je objavljen prvi StormIt izziv: »Give me three days of GREEN sLOVEnia«. K izzivu, ki je na voljo do 6. maja, so vabljeni mladi iz celega sveta, ki poskušajo poiskati najboljši predlog tridnevnega potovanja po Sloveniji za dve osebi s poudarkom na trajnostnem, odgovornem in ekološkem turizmu. Cena na osebo ne sme preseči 500 EUR. Zmagovalec bo lahko predlagani turistični paket tudi preskusil. Vse konstruktivne predloge bomo po zaključku natečaja preko portala Banke priložnosti ponudili slovenskim turističnim agencijam, da jih pričnejo tržiti, saj bodo zbrani predlogi skrivali direkten odgovor na vprašanje: Kaj si mladi iz celega sveta želijo doživeti v Sloveniji.

3.) V podporo svežim in uresničenim novostim v turizmu je že sedmo leto zapored razpisana nagrada za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu, Sejalec 2010. Z njo so nagrajene že uresničene novosti - ustvarjalni in inovativni dosežki, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Rok za prijavo je 20.5.2010.

4.) Z uspešno krstno izvedbo se je Sejalcu lani prvič pridružil Snovalec, ki tudi letos spodbuja promocijo in uresničitev novih idej - INVENCIJ v turizmu, katere bodo z uresničitvijo v prihodnosti postale inovacije, zrele za kandidiranje na razpisu Sejalec. Snovalec 2010 je na portalu BTPS do 1.6.2010 objavljen kot energijski polog v obliki nagradnega razpisa s predvidenim skladom 40.000 EUR.

Dodatne informacije: Banka turističnih priložnosti Slovenije, spletna stran: www.BTPS.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj