Kje so maske in pogoj PCT še obvezni?

Kje so maske in pogoj PCT še obvezni?

19. 04. 2022

4 0
Koristnost članka
4 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Ministrstvo za zdravje, 14. 4. 2022, www.gov.si

Od 14. aprila 2022 naprej so maske obvezne le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev, oziroma v DSO-jih (domovih starejših občanov) in SVZ-jih (socialno varstvenih zavodih). Odlok obenem ukinja pogoj PCT v zaporih in prevzgojnih domovih in določa prenehanje ukrepa vzdrževanja medosebne razdalje.

Odlok o spremembah > Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 določa obvezno uporabo zaščitnih mask le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev, oziroma v DSO-jih in SVZ-jih.

Obveznost uporabe zaščitnim mask velja za vse udeležene v navedenih dejavnostih in sicer za zaposlene, dijake in študente na kliničnih vajah, obiskovalce, paciente, poslovne partnerje in podobno.

V ostalih zaprtih javnih prostorih tako maske ostajajo kot priporočilo, niso pa več obvezne.  

Izpolnjevanje pogoja PCT ostaja za zaposlene, uporabnike in obiskovalce zdravstvenih ustanov, DSO-jev in SVZ-jev, ni pa več potrebno v zavodih za prestajanje kazni, zaporih in prevzgojnih domovih.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj