Informacije o mednarodni trgovini na novi platformi Trade4MSMEs

Informacije o mednarodni trgovini na novi platformi Trade4MSMEs

25. 02. 2022

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 25. 1. 2022, www.gov.si

Nova spletna platforma Trade4MSMEs je orodje namenjeno pomoči malim podjetjem pri iskanju informacij, povezanih s trgovino, ki izboljšujejo njihovo sposobnost mednarodnega trgovanja. Platforma je namenjena tudi oblikovalcem politik kot pomoč pri oblikovanju ukrepov, prilagojenim potrebam malih podjetij.

Spletna platforma Trade4MSMEs malim podjetjem omogoča dostop do raznovrstnih trgovinskih informacij, združenih iz različnih virov. Platforma vsebuje kratke vodnike, ki zagotavljajo ključne informacije o korakih, ki jih morajo podjetja upoštevati pred izvozom ali uvozom blaga ali storitev, na primer, kako oceniti izvozni potencial trgov, na katere ciljajo, in njihovo pripravljenost za izvoz.

Trade4MSMEs ponuja tudi informacije za oblikovalce politik, vladne uradnike in raziskovalce, poleg tega pa izpostavlja pomembna vprašanja za mikro, mala in srednja podjetja (MMSP) in ponuja vpoglede v najboljše prakse. Platforma prav tako vsebuje informacije o mednarodnih in regionalnih pobudah, namenjenih MMSP, in vsebuje povezave do virov podatkov MMSP, ki so na voljo za analitične namene.

Trenutni partnerji platforme so  Global Trade Helpdesk, Mednarodna gospodarska zbornica in njeni Centri za podjetništvo, Mednarodni trgovinski center in Google. Pri oblikovanju platforme sta s finančnimi vložki pomagali tudi Združeno kraljestvo ter Kanada. V prihodnjih mesecih se bodo razvila dodatna partnerstva.

Spletna stran platforme Trade4MSMEs.

Platformo je uvedla neformalna delovna skupina za mikro, mala in srednja podjetja v Svetovni trgovinski organizaciji (STO).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj