Brezplačna delavnica - »Kako izkoristiti podjetniške priložnosti s področja zelenega in krožnega gospodarstva«, Maribor

Brezplačna delavnica - »Kako izkoristiti podjetniške priložnosti s področja zelenega in krožnega gospodarstva«, Maribor

14. 09. 2021

Datum: 27. september 2021, od 14.00 do 15.30 ure

Kraj: Tovarna podjemov (1. nadstropje), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor

Vabljeni na podjetniško delavnico, kjer vam bodo predstavili pot do uspešnega podjetja na področju zelenega in krožnega gospodarstva s pomočjo uporabe pravih podjetniških orodij.

Spoznali boste, kako s pomočjo poznavanja potreb uporabnikov in trendov ter z uporabo najsodobnejših podjetniških metod in orodij uspešno generirati in presojati podjetniške ideje.

Na delavnici se boste osredotočili na pomen zgodnjih uporabnikov pri generiranju in presoji podjetniških idej s področja zelenega in krožnega gospodarstva. Naučili se boste uporabljati najnovejše orodje Alexa Osterwaldnerja »Value Proposition Design«, s pomočjo katerega lahko celovito presodimo ujemanje problema in rešitve ter s tem potenciala ideje za realizacijo na trgu.

Teoretična izhodišča bodo nadgradili s predstavitvijo praktičnih primerov analiz zgodnjih uporabnikov iz prakse. Večina inovativnih podjetij namreč propade, ker ne uspejo pridobiti kritične mase uporabnikov oziroma kupcev. Veliko neuspehov bi lahko podjetniki dejansko preprečili, ča bi se izgradnje podjetja in prodora na trg lotili na pravi način.

Ni namreč vseeno, kdo so naši prvi uporabniki, kako jih pridobimo ter kako z njimi ravnamo. Kot nas uči teorija difuzije inovacij, moramo najprej nagovoriti in pridobiti tiste »ta prave« uporabnike, ki padejo na povsem levi del Gaussove krivulje. To so inovatorji in zgodnji uporabniki, ki so zelo odprti za inovacije, aktivno iščejo rešitve za problem, ki ga nagovarjamo s produktom oziroma rešitvijo ter so vedno pripravljeni z nami deliti povratne informacije in svoje ideje ter produkt priporočati dalje.

Gre za uvodno delavnico, ki ji bodo sledile poglobitvene delavnice, katerih končni rezultat bo oblikovati inovativni poslovni model za vaš podjetniški projekt s področja zelenega in krožnega gospodarstva.

Delo na delavnicah bo zelo praktično usmerjeno z delom na primerih presoje problemov/izzivov uporabnikov.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj