Nove sprostitve omejitev pri izvajanju dejavnosti

Nove sprostitve omejitev pri izvajanju dejavnosti

04. 06. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 3. 6. 2021, www.gov.si

S ponedeljkom se sproščajo omejitve pri izvajanju dimnikarskih storitev in gradbenih del. V celoti je dovoljeno tudi izvajanje kongresne dejavnosti, morajo pa zaposleni in potrošniki izpolnjevati pogoj PCT. Pri osebnem prevzemu blaga, hrane ali pijače se ukinja prepoved konzumiranja prevzete hrane in pijače na prevzemnih mestih.

Rahljajo se tudi omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko od ponedeljka naprej ponujajo nastanitvene storitve do 45 nastanitvenih enot. Nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo nastanitvene storitve do 75 % zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe.

Pomembna novost je tudi dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT, slednjega morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Vseeno je omejena zasedenost razpoložljivih kapacitet na 75 %.

Pri trgovskih centrih se namesto zagotavljanja 20 m2 na posamezno stranko določa obveznost zagotavljanja 10 m2 na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj