Spletni vprašalniki za preverjanje pripravljenosti evropskih podjetij za vstop na indijski trg

Spletni vprašalniki za preverjanje pripravljenosti evropskih podjetij za vstop na indijski trg

06. 04. 2021

Vir in informacije: Enterprise Europe Network, 9. 3. 2021, https://een.si/

Indijski trg predstavlja številne poslovne priložnosti za evropska podjetja. Po ocenah bo do leta 2050 Indija prevzela vodilno vlogo v svetovnem gospodarstvu, zaradi česar se v zadnjih letih sprejemajo strateški dokumenti in izvajajo druge aktivnosti pri povezovanju evropskih podjetij pri vstopu na rastoči trg Indije.

Projekt Business Support to the EU-India Policy Dialogues je namenjen uresničevanju nove evropske strategije približevanja Indiji iz leta 2018, predvsem pri nadaljnjem povezovanju evropskih podjetij z indijskimi na področjih okolja, energetike, podnebja, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in urbanizma.

Za lažje preverjanje splošne pripravljenosti posamičnega podjetja za vstop na indijski trg in hkratno seznanjanje s posebnostmi, so pripravili nabor petih vsebinskih sklopov:

  1. Pripravljenost podjetja za vstop na indijski trg
  2. Finančni sistem in obdavčitev
  3. Zaposleni in izzivi indijskega okolja
  4. Produkti, storitve in intelektualna zaščita
  5. Intelektualna lastnina, vlaganje patentov in licenciranje

Izpolnjevanje posameznega vprašalnika traja le pet do deset minut in na ta način prejmete hitro informacijo o ključnih področjih, ki jih velja upoštevati pri načrtovanju vstopa na indijski trg. Po zaključenem vnosu boste prejeli oceno vaše pripravljenosti, dodatno pa tudi priporočila za dodatne korake.

Vprašalniki so dostopni na pregledni strani Are you Ready for India?, dodatne podrobnosti pa so dostopne tudi v videoposnetku.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj