Start:up Slovenija

Start:up Slovenija

25. 01. 2011

Vir in informacije: http://www.startup.si/

Start:up Slovenija je nacionalno tekmovanje start-up podjetij. S tekmovanjem želijo organizatorji - Tovarna podjemov, JAPTI, Ministrstvo za gospodarstvo, Tehnološki park Ljubljana in Poslovni angeli Slovenije - prepoznati najboljše podjetniške ideje, podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja v slovenskem prostoru, jih strokovno podpreti, povezati s potencialnimi investitorji, jih nagraditi in promovirati v širši javnosti.

Tekmovanje je namenjeno celovitemu spodbujanju razvoja inovativne podjetniške aktivnosti in podjetniške kulture v Republiki Sloveniji. Temelji na procesu prepoznavanja inovativnih podjetniških idej, nudenju strokovne pomoči podjetnikom na Start:up delavnicah in Start:up šolah ter zagotavljanju pisnega strokovnega mnenja na posredovane poslovne načrte. K uspehu podjetniških idej lahko prispeva tudi izmenjava izkušenj in dobrih praks ter mreženje v okviru podjetniškega foruma 100% Start:up in mednarodne podjetniške konference PODIM. Tekmovanje zakrožajo izbor, promocija in nagrajevanje najboljših podjetniških idej, najbolje spisanih poslovnih načrtov in  start-up podjetij.

Najboljše podjetniške ideje bodo predstavljene na Slovenskem forumu inovacij, "Slovenski start-up leta 2011" pa bo že tradicionalno razglašen na mednarodni podjetniški konferenci PODIM.

Tekmovanje poteka v dveh fazah. Prva faza je namenjena prepoznavanju, presoji in promociji podjetniških idej, druga faza pa je namenjena podpori in izboru najboljših poslovnih načrtov slovenskih start-up podjetij.

1. FAZA: AKTIVIRAJ SE!!!, predstavi idejo, forum, delavnice

Prijavi idejo!

2. FAZA: DODELAJ NAČRT!!!, "Pitching" komisiji, izbor zmagovalca

Prijavi poslovni načrt!

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj