Brezplačna delavnica - »DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP v praksi«, Novo mesto

Brezplačna delavnica - »DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP v praksi«, Novo mesto

05. 02. 2019

Datum: 12. februar 2019, od 16. do 18. ure

Kraj: predavalnica OOZ Novo mesto, Foersterjeva ulica 10, Novo mesto

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.

Vsebina:

  1. Kaj je HACCP  in kaj so spremljajoči higienski programi
  2. Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  3. HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  4. Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
  5. Vodenje HACCP dokumentacije
  6. Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti

Delavnica  bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem. Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

Več o delavnici

Predavateljica: Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Prijave: Prijavite se lahko do četrtka, 7. 2. 2019 preko spletne prijave. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

Dodatne informacije: Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta: breda.koncilja@ozs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj