Spletna izobraževanja o podjetništvu

Spletna izobraževanja o podjetništvu

04. 08. 2015

Uspešni podjetniki morajo neprestano širiti svoja znanja. Na srečo nam tehnologija omogoča, da se lahko izobražujemo kar od doma, tudi z udeležbo na spletnih tečajih, ki jih organizirajo svetovno znani podjetniki in profesorji z najboljših univerz na svetu.

V nadaljevanju so predstavljeni spletni tečaji, kjer lahko od največjih poznavalcev pridobite dodatno znanje o podjetništvu.

Brezplačni tečaj vodi serijski podjetnik, Steve Blank, ki velja za enega najbolj vplivnih ljudi v podjetniškem svetu. Na tečaju se boste naučili, kako razvijati in testirati ideje, kako prisluhniti in sodelovati s strankami ter kako prodati izdelek.

Med tečajem vas bo Dane Stranden, iz poslovne šole na Univerzi v Kaliforniji, seznanil o osnovnih značilnostih podjetništva. Interaktivni tečaj sestavljajo videoposnetki, literatura in kvizi, vzel pa vam bo približno štiri do osem ur časa. Tečaj vključuje tematike o podjetniških spretnosti, strategijah trženja, upravljanju s človeškimi viri in računovodstvu.

Tečaj je brezplačen, a če želite, za plačilo 35 dolarjev ob dokončanju tečaja pridobite tudi potrdilo s strani Coursere in kalifornijske univerze.

Dvourni brezplačni video tečaj vas bo seznanil z 21 lekcijami, ki jih je Jason Nazar, izvršni direktor podjetja Docstoc, spoznal na podjetniški poti. Tečaj obravnava preverjanje poslovne ideje v začetnih fazah startupa, pridobivanje investicij, izbiranje prave ekipe in praktična znanja o strategijah za rast.

Na tečaju vas bodo o osnovah marketinga seznanjali Barbara Kahn, Peter Fader in David Bell iz poslovne šole na Univerzi Pensilvanije, kjer se oddelek o marketingu uvršča med najboljše na svetu.

Med štiritedenskim tečajem se boste skozi videolekcije, kvize in razprave naučili trženja blagovne znamke, kako obravnavati stranke in tržnih strategij. Tečaj je brezplačen, za 84 evrov pa lahko pridobite potrdilo od Coursere in od Univerze Pensilvanije.

Gautam Kaul z Univerze Michigan vas bo z raziskovanjem temeljnih načel vrednotenja naučil, kako sprejemati pravilne osebne in poslovne finančne odločitve. 15 tedenski tečaj je sestavljen iz videolekcij in resničnih praktičnih primerov. Na koncu brezplačnega tečaja udeleženci pridobijo tudi potrdilo.

Profesor Michael R. Pratt, iz univerze v Marylandu, vas bo poučil o tem, kje in kako podjetniki lahko pridobijo sredstva. V posameznih lekcijah boste spoznali različne možnosti financiranja, naučili se boste, kje najti investitorje, kako ovrednotiti svoje podjetje in izdelek ter kako izvesti pitch za investitorje. Tečaj je brezplačen, če pa želite lahko za 43 evrov ob koncu tečaja pridobite potrdilo Coursere in Univerze v Marylandu.

Več o tem

Vir: businessinsider.com

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj