Brezplačni dogodek - »Kako je učitelj lahko sopotnik na poti iskanja prave kariere?«, Koper

09. 08. 2019

Datum: 21. avgust 2019 

Kraj: Ljudska univerza Koper, Cankarjeva 33, Koper 

Na Ljudski univerzi Koper bo potekalo izobraževanje za učitelje in strokovne delavce z vsebino kako je učitelj lahko sopotnik na poti iskanja prave kariere.

Izobraževanju se bo pridružila multiplikatorka Nataša Hanuna, ki bo predstavila karierno orientacijo s konkretnimi nasveti ter praktičnimi vajami za vključevanje le-te v šolski pouk.

Program dogodka: 

8.00 - 9.30

Skupaj na poti. Celostna vzgoja danes.

Nataša Hanuna

Celostnost pedagogike se najbolj kaže v tem, da je na prvem mestu otrok in njegova konkretna življenjska zgodba. On je resnični nosilec celostnosti v resničnosti svojega bivanja. Kaj je vloga učitelja v tem procesu?

9.45 - 11.15

Večine odločanja

Nataša Hanuna

Kako se lahko učimo veščin odločanja? Kdo vpliva na naše odločitve? Kakšna je bila naša pot do tja, kjer smo sedaj? Kako smo s to potjo zadovoljni in kako lahko drugim posredujemo svoje izkušnje?

11.15 - 12.00

Odmor za kosilo

12.00 - 13.30

Vseživljenjska karierna orientacija od vrtca do srednje šole

Nataša Hanuna

Kaj je vseživljenjska karierna orientacija? Skupaj bomo poiskali, kaj vse na tem področju že delamo, pa se tega sploh ne zavedamo. To, kar delamo, bomo nadgradili in oplemenitili.

13.45 - 15.15

Kompetence, znanja, veščine - učenje za življenje

Nataša Hanuna

Kompetence, znanja in veščine, ki so potrebne za 21. stoletje in vloga šole, staršev in okolja pri tem. Osveščanje učencev o pomenu raznolikosti in uporabnostni znanja. Je pisanje CV-ja že stvar osnovne šole?

Več 

Udeležba je brezplačna

Prijava: Prijave sprejemajo do zapolnitve mest. Sprejeli bodo največ 30 slušateljev. Prijavite se preko elektronske prijavnice.

Dodatne informacije: Ljudska univerza Koper, e-naslov: info@lu-koper.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj