Nova priložnost za podjetne brezposelne iz Trbovelj in Hrastnika

04.12.2017

Vir in informacije: Zasavc.net, 22. 11. 2017, www.zasavc.net

Do 8. decembra 2017 se lahko brezposelni s podjetniško idejo prijavijo na drugi poziv v program Podjetno v svet podjetništva.

Regionalna razvojna agencija Zasavje je objavila drugi poziv za vključitev v program Podjetno v svet podjetništva. Poziv je namenjen brezposelnim s stalnim prebivališčem v Trbovljah ali Hrastniku, ki bodo vsaj tri dni pred oddajo vloge vpisani v evidenco brezposelnih. V program bodo sprejeli 10 oseb, med njimi pa ne smejo biti takšni, ki so že bili vključeni v katerokoli operacijo Podjetno v svet podjetništva. Rok za prijave je 8. december 2017.

Kandidati, ki bodo v operacijo vključeni, bodo štiri mesece - kot traja čas usposabljanja - redno zaposleni na RRA Zasavje. Prejemali bodo plačilo v višini minimalne plače in pripadajoča nadomestila. Delovno razmerje bodo sklenili predvidoma 3. januarja prihodnje leto.

V času usposabljanja bodo na podlagi identificiranih podjetniških idej individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem samozaposlitve, zaposlitve v svojem podjetju ali zaposlitve pri drugih delodajalcih. V tem obdobju bodo pripravili poslovni načrt, njihovo uspešnost pa bodo spremljali še v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja.

Konec oktobra je program zaključila prva skupina, zaposlena pri RRA Zasavje, ki se je usposabljala v prostorih Katapulta v Trbovljah. Kakšni so bili njihovi vtisi in kakšne ideje so razvijali, lahko preberete v članku Od akvaponike do lesenega računalnika.


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov