Novice

 • 29.12.2017 Podaljšanje dodeljevanja spodbud za zaposlovanje starejših brezposelnih

  Državni zbor je 12. decembra 2017 sprejel novelo zakona o interventnem ukrepu na področju trga dela, s katero se podaljša možnost uveljavljanja začasne spodbude za zaposlovanje starejših brezposelnih v obliki oprostitve plačila prispevkov delodajalca. Podaljšal se bo za dve leti.

 • 28.12.2017 V eDavke po novem brez certifikata

  Sistem elektronskega poslovanja z davčno upravo je v Sloveniji zaživel pred 14 leti, a ga uporablja le malo fizičnih oseb. Kot glavno oviro za množičnejšo uporabo so na Finančni upravi RS (Furs) prepoznali pridobitev certifikata in razmeroma zapleteno registracijo v sistem eDavki. Zdaj so registracijo poenostavili.

 • 27.12.2017 Zavod za zaposlovanje spodbuja zaposlovanje ranljivih skupin

  Zavod RS za zaposlovanje bo za izvedbo projekta Učnih delavnic, namenjenih vključevanju najbolj ranljivih in najtežje zaposljivih skupin brezposelnih na trg, objavil dve javni povabili. S prvim bodo iskali delodajalce, ki bodo brezposelne vključevali v socialno podjetništvo, z drugim pa za subvencionirano zaposlovanje v invalidskih podjetjih.

 • 25.12.2017 SOLVIT

  SOLVIT je že brezplačna storitev, ki jo zagotavlja javna uprava v vsaki državi članici EU ter na Islandiji, v Lihtenštajnu in na Norveškem. SOLVIT zagotavlja hitre in pragmatične rešitve za državljane in podjetja, kadar imajo težave pri čezmejni selitvi ali poslovanju znotraj EU.

 • 22.12.2017 Zadnja letošnja številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za podjetja »MSP«

  Izšla je zadnja letošnja številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za mikro, mala in srednje velika podjetja »MSP« (št. 53 / 2017).

 • 22.12.2017 Do konca januarja 2018 bo pripravljen akcijski načrt o startupih

  Vlada bo do konca januarja prihodnje leto pripravila akcijski načrt za zagonska podjetja z naslovom Slovenija - dežela startupov.

 • 20.12.2017 Nova številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za podjetja »MSP«

  Izšla je nova številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za mikro, mala in srednje velika podjetja »MSP« (št. 52 / 2017).

 • 20.12.2017 Zaživela aplikacija za vpis v register dejanskih lastnikov

  Agencija RS za javnopravne evidence in storitve je 11. decembra 2017 zagnala aplikacijo za vpis podatkov v register dejanskih lastnikov. Pravne osebe bodo te morale vnesti do 19. januarja 2018, ko bodo podatki o dejanskih lastnikih, razen podatkov o datumu rojstva, davčni številki in državljanstvu, javni.

 • 19.12.2017 Mladi podjetnik leta 2018

  Izbor Mladi podjetnik leta je projekt Zavoda mladi podjetnik, namenjen odkrivanju talentov med mladimi podjetniki v Sloveniji. Njihove uspehe želijo predstaviti širši javnosti in tako prispevati k promociji podjetništva med podjetniki začetniki.

 • 18.12.2017 Začenja se nova sezona vseslovenskega podjetniškega tekmovanja POPRI

  Primorski tehnološki park pa začenja novo sezono vseslovenskega podjetniškega tekmovanja POPRI, ki vzpodbuja mlade k iskanju inovativnih idej. Tekmujejo v treh kategorijah - Osnovnošolci, srednješolci in študenti.

 • 15.12.2017 Objavljen razpis za povezovanje študentov z gospodarstvom in družbenim okoljem

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil razpis v skupni vrednosti skoraj 7,3 milijona evrov, s katerim želi spodbuditi povezovanje visokošolskega sistema z gospodarstvom in družbenim okoljem. Sofinancirali bodo projekte, ki jih bodo pod mentorstvom pedagoškega in delovnega mentorja izvajale skupine študentov.

 • 14.12.2017 Odvetniki bodo prihodnji teden nudili brezplačno pomoč

  Odvetniki bodo prihodnji teden nudili brezplačno pravno pomoč. V že sedmi akciji odvetniki pomoči ne bodo ponudili le v odvetniških pisarnah, ampak tudi v prostorih lokalnih skupnosti v Ljubljani, Novi Gorici, Igu, Kopru, Ankaranu in Izoli. Zainteresirani se morajo pri izbranem odvetniku najaviti do petka, so sporočili iz odvetniške zbornice.

 • 14.12.2017 Erasmus za mlade podjetnike

  Erasmus za mlade podjetnike je vseevropski program izmenjave za podjetnike, ki ga je leta 2009 uvedla Evropska komisija. Program ponuja priložnosti ambicioznim oziroma novim podjetnikom za odhod v tuje evropske države, kjer lahko razvijejo svoje podjetniške sposobnosti pri vodenju manjšega podjetja skupaj z izkušenim podjetnikom.

 • 13.12.2017 Izšla je nova številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za podjetja »MSP«

  Izšla je nova številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za mikro, mala in srednje velika podjetja »MSP« (št. 51 / 2017).

 • 13.12.2017 Ministrstvo za več inovacij v kmetijstvu in gozdarstvu

  Ministrstvo za kmetijstvo bo do konca leta objavilo prva javna razpisa za dodelitev nepovratnih sredstev za inovacije v kmetijstvu in gozdarstvu v okviru Evropskega inovacijskega partnerstva za produktivnost in trajnost v kmetijstvu in gozdarstvu (EIP). Slednji želi preko posebnih partnerstev poiskati praktične rešitve na vsakdanje izzive.

 • 12.12.2017 Usposabljanje na delovnem mestu za skoraj 1300 brezposelnih mladih

  Zavod za zaposlovanje je 21. novembra 2017 objavil javno povabilo za usposabljanje približno 1290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Mladi do 30. leta si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo.

 • 11.12.2017 Državni zbor sprejel paket prenovljene davčne zakonodaje

  Državni zbor je 28. novembra 2017 sprejel novele štirih davčnih zakonov, s katerimi vlada nadaljuje prestrukturiranje davčnega sistema. Ključna med njimi je novela zakona o dohodnini, ki je usmerjena v izboljšanje konkurenčnosti Slovenije.

 • 08.12.2017 Javna agencija SPIRIT Slovenija objavila razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila javni razpis za sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini – 2018. Okvirna skupna višina sredstev, ki so na voljo za izvedbo javnega razpisa je 1.900.000 EUR.

 • 07.12.2017 Nova številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za podjetja »MSP«

  Izšla je nova številka brezplačnega tedenskega e-priročnika za mikro, mala in srednje velika podjetja »MSP« (št. 50 / 2017).

 • 07.12.2017 Jutri rok za posredovanje interesa za sodelovanje in vstop v dobaviteljsko mrežo britanskega podjetja in trgovin HALFORDS

  SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z britanskim podjetjem Halfords in ob podpori Veleposlaništva RS v Londonu vabi zainteresirana slovenska podjetja k posredovanju interesa za udeležbo na predstavitvi in individualnih pogovorih z vodjo nabave britanskega podjetja Halfords. Rok za prijavo je 8. december 2017.

 • 04.12.2017 Nova priložnost za podjetne brezposelne iz Trbovelj in Hrastnika

  Do 8. decembra 2017 se lahko brezposelni s podjetniško idejo prijavijo na drugi poziv v program Podjetno v svet podjetništva.

 • 01.12.2017 Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi na sejme in v mrežo trgovin Halfords

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila javni razpis za sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini za leto 2018. Do vključno 8. decembra 2017 pa zbira prijave slovenskih podjetij, ki bi jih zanimalo sodelovanje z mrežo trgovin britanskega podjetja Halfords.

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov