Novice

 • 26.02.2009 Subvencija države delodajalcem v primeru krajšega delovnega časa

  V Uradnem listu RS št. 5/09 iz 23. januarja 2009 je bil objavljen Zakon o delnem subvencioniranju delovnega časa (v nadaljevanju zakon). Zakon je pričel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

 • 24.02.2009 Ivo Boscarol v predstavitvenem filmu Evropskega tedna podjetništva

  Evropska komisija je v okviru Evropskega tedna podjetništva pripravila promocijski film, v katerem nastopa tudi slovenski podjetnik Ivo Boscarol.

 • 13.02.2009 Slovenski podjetniški sklad podpisal pogodbo z EIF

  Slovenski podjetniški sklad bo nadaljeval z ugodnim financiranje podjetniškega sektorja preko poslovnih bank.

 • 13.02.2009 Sistem e-VEM med dobrimi praksami v EU

  V poročilu Evropske komisije o napredku v zvezi s postopki ustanavljanja podjetij je Slovenski primer sistema e-VEM izpostavljen kot primer dobre prakse.

 • 12.02.2009 Ješovnik na strokovnem srečanju Kluba podjetnikov Zlatorog

  Direktor JAPTI, mag. Peter Ješovnik se bo danes udeležil strokovnega srečanja Kluba podjetnikov Zlatorog na temo finančne poti do tehnološkega razvoja in inovativnosti.

 • 11.02.2009 Za sodelovanje na natečaju Podjetna Primorska še nekaj dni

  Natečaj Podjetna Primorska organizira Univerzitetni inkubator Primorske in je usmerjen k vzpodbujanju nastanka novih, na znanju temelječih podjetij in prispeva k razvoju podjetništva v primorski regiji.

 • 11.02.2009 Primorski tehnološki park bo sprejemal nove člane

  Primorski tehnološki park napoveduje javno objavo razpisa za nabor članov Primorskega tehnološkega parka, ki bo objavljen v roku 14 dni.

 • 09.02.2009 Najava razpisov Slovenskega podjetniškega sklada

  Slovenski podjetniški sklad je najavil razpise za leto 2009 v predvideni skupni vrednosti 101 mio EUR.

 • 09.02.2009 Informacije EU za izvoznike in uvoznike

  Najnovejše informacije o carinskih postopkih, trgovinskih sporazumih s tretjimi državami, vodič po podatkovnih bazah TARIC in Market Access Database, informacije glede porekla blaga ter o ukrepih trgovinske politike.

 • 06.02.2009 GZS podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

  GZS je včeraj v Cankarjevem domu podelila že 41. nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, na katerih je bil poleg številnih gospodarstvenikov navzoč tudi slovenski predsednik Danilo Türk, ki je dejal, da bo od uspešnosti boja zoper krizo tako v Sloveniji kot v svetu odvisna kakovost bivanja celotne prihodnje generacije.

 • 05.02.2009 Mednarodni natečaj za esej 2009

  Mladi lahko močno prispevajo k spremembam, saj imajo inovativne ideje glede reševanja političnih, gospodarskih in družbenih problemov v njihovih državah. Kljub temu pa njihov glas ponavadi ne doseže tistih, ki odločajo. Preprosto se na mlade gleda kot na tiste, ki bodo deležni reform, ne pa na aktivne udeležence v procesu reformiranja.

 • 05.02.2009 Nagrada menedžerski izziv

  Nagrado managerski izziv je včeraj v v fužinskem gradu prejel Uroš Merc, ki pripravlja projekte za gradnjo sončnih elektrarn na ključ. Revija Manager podeljuje nagrado menedžerjem z velikopoteznimi načrti za prihodnost, ki imajo prepričljivo strategijo. Letos so že tretjič podelili priznanje za drzne poslovne načrte.

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov