Vabilo k sodelovanju na dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše

25.10.2018

Lokacija: po Sloveniji

Datum: 29. november 2018, ob 16.30 uri

KAKO LAHKO »NAŠE« POKLICE PRIBLIŽAMO MLADIM? Tako, da jim povsem od blizu pokažemo, kako poteka delo v podjetju na različnih delovnih mestih.

Temu je namenjen že tretji vseslovenski Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki bo letos potekal 29. novembra 2018, ob 16.30 uri.

Ta dan bodo vsa prijavljena podjetja odprla svoja vrata za mladino in starše, da jih obiščejo in spoznajo različne poklicne možnosti, kar je lahko dobra popotnica za odločitev, kam usmeriti svojo poklicno pot.

ZAKAJ DAN ODPRTIH VRAT?

Ker želijo mladim približati poklice, ki jih gospodarstvo potrebuje. Poklicno odločanje mladine na prehodu iz osnovne šole v srednješolsko izobraževanje je težka naloga za učence in njihove starše. Mladi slabo poznajo poklice, še posebej tiste, ki so očem bolj skriti. Že tradicionalno se redkeje odločajo za srednje poklicno oziroma naravoslovno-tehnično izobraževanje. Dan odprtih vrat je namenjen prav temu: da te poklice približajo učencem zaključnih razredov osnovnih šol.

ZAKAJ VKLJUČUJEMO TUDI STARŠE?

Ker igrajo starši pomembno vlogo pri poklicnem odločanju svojih otrok. Tudi starši nimajo dovolj informacij o poklicih, pogojih dela, trgu dela ali pa imajo zastarele predstave o t. i. tehniških poklicih.

ZAKAJ ODPREMO VRATA V POPOLDANSKEM ČASU?

Ker se le tako obiskov podjetij lahko udeležijo tudi starši, ki pomembno vplivajo na poklicno odločanje svojih otrok.

ZAKAJ VSA PODJETJA NA ISTI DAN?

Ker želijo organizirati odmeven dogodek, ki bo medijsko močno podprt in v javnosti dobro viden in slišan. To bo še dodatno vplivalo na ozaveščanje in boljše poklicno informiranje celotne populacije učencev in staršev.

Podjetja se predstavljajo na različne načine, tako, kot jim najbolj ustreza: z vodeno predstavitvijo podjetja, s predavanji, s predstavitvami poklicev in delovnih mest, s pogovori z zaposlenimi…

Glavni cilji Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva:

  • ponuditi učencem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem več informacij o naravi dela in procesih v realnih delovnih okoljih v regiji, kjer živijo,
  • omogočiti mladim in njihovim staršem spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje,
  • razbiti stereotipe o manj in bolj priljubljenih oziroma spoštovanih poklicih.

Organizatorji bodo poskrbeli, da bo dogodek tudi promocijsko dobro podprt, kar bo še dodatno prispevalo k promociji podjetja, panoge, poklicev.

Podjetja, ki bi želela sodelovati na dnevu odprtih vrat, se lahko prijavijo do 7. 11. 2018.

Dodatne informacije in prijaveNazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov