Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Pomoč pri zaščiti pravic intelektualne lastnine malih in srednjih podjetij EU na Kitajskem

Številka 13-2015 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

Vir in informacije: Urad RS za intelektualno lastnino, 6. 3. 2015, http://www.uil-sipo.si/

Storitve China IPR SME Helpdesk v letu 2015

Služba za pomoč evropskim malim in srednje velikim podjetjem pri zaščiti in uveljavljanju pravic intelektualne lastnine na Kitajskem (China IPR SME Helpdesk), ki ima pisarne v večjih kitajskih mestih, evropskim podjetjem svetuje glede upravljanja teh pravic na kitajskem tržišču in praktičnih odločitev v zvezi z njimi, ponuja brezplačna orodja in storitve, organizira delavnice in druge oblike izobraževanja ter nudi pomoč pri kršitvah pravic, podjetij pa v sodnih sporih ne zastopa.

China IPR Helpdesk deluje s finančno podporo Evropske komisije že od 2008. Več informacij je na voljo na http://www.china-iprhelpdesk.eu/, kjer se lahko naročite tudi na četrtletni novičnik (China IPR SME Helpdesk Newsletter). Ta v zadnji številki (februar 2015) predstavlja praktičen primer njihovega sodelovanja s podjetjem iz EU (How to work with the China IPR SME Helpdesk) ter prinaša koristne nasvete za ozaveščeno ravnanje in ovrže nekaj zmot o varstvu pravic intelektualne lastnine in njihovem uveljavljanju na Kitajskem).

Februarski novičnik predstavlja tudi njihov program dela v letu 2015 – pripravljajo nove priročnike, vodnike in učna gradiva z nasveti glede Kitajske za mala in srednje velika podjetja iz EU, prispevke o aktualnih temah (Helpdesk Podcasts, Helpdesk Blog, Helpdesk News), organizirajo pa tudi usposabljanja in izobraževalne dogodke na Kitajskem in v EU pa tudi v obliki spletnih seminarjev (webinarjev).

Več


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov