Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Startup Slovenija začenja s serijo dogodkov za startupe

Številka 12-2016 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: STA, 18. 3. 2016, http://www.sta.si/

Inciativa Startup Slovenija pripravlja serijo tako imenovanih roadshow regionalnih dogodkov za startupe, ki bodo do 31. marca potekali po vsej Sloveniji. S tem iniciativa začenja letošnje aktivnosti za financiranje in podporo inovativnih zagonskih podjetij.

Na roadshow dogodkih bodo startupi med drugim spoznali vse programe in produkte Slovenskega podjetniškega sklada v letu 2016. Predstavili jim bodo zagonsko spodbudo P2 v višini do 54.000 evrov, ki se financira iz sredstev evropske kohezijske politike, konvertibilno posojilo SK75 (75.000 evrov) in javno lastniško investicijo SK200 (200.000 evrov).

Predstavili bodo tudi pogoje za sodelovanje v tekmovanju Startup Slovenija in kje pridobiti vsa potrebna znanja, izkušnje ter povezave s partnerji in zasebnimi investitorji.

Tekom dogajanja bodo 24. marca 2016 v Tehnološkem parku Ljubljana organizirali tudi osrednji dogodek Forum 100% start:up, s katerim bodo odprli nov krog tekmovanja Startup Slovenija za naj startup. Rok za prijavo na tekmovanje je 5. april.

Uspešni slovenski startup podjetniki in mentorji bodo udeležencem svetovali, kako se izogibati pastem na poti do uspešnega razvoja in prodaje inovativnih produktov. Udeleženci bodo poleg tega spoznali programe in priložnosti za globalni preboj, ki jih ponuja slovenski startup ekosistem.

Na forumu bodo udeležencem prenesli tudi izkušnje, ki so jih pridobili v zadnjem letu in pol, v katerem je investicije SK pridobilo skupaj 45 podjetij. Zajeli bodo tudi izkušnje in dobre prakse udeležencev tekmovanja Startup Slovenija, ki se ga je udeležilo 592 startupov.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov