Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Javni razpis za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije in Puhovo priznanje

Številka 09-2016 | Področje: Razpisi

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 15, Datum: 26. 2. 2016, Stran: 418

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je zbiranje vlog za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, priznanje ambasador oziroma ambasadorka znanosti Republike Slovenije in Puhovo priznanje.

I. Zoisova nagrada

Zoisova nagrada se podeljuje za:

  • življenjsko delo raziskovalca oziroma raziskovalke (v nadaljnjem besedilu: raziskovalec), ki se je s svojim delom izjemno uveljavil na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti,
  • vrhunske dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti.

Zoisovo nagrado lahko prejme raziskovalec v Republiki Sloveniji, ki je s svojimi dosežki trajno prispeval k razvoju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti v Republiki Sloveniji. Zoisovo nagrado se podeli posamezniku in skupini za delo, ki je nastalo pretežno v Sloveniji ali so k njemu prispevali delavci organizacij s sedežem v Sloveniji.

Zoisova nagrada za življenjsko delo se lahko podeli raziskovalcu, ki je s svojim raziskovalnim delom bistveno prispeval k razvoju znanosti. Za to nagrado je lahko predlagan raziskovalec, ki je že dopolnil 65 let starosti.

Za Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti se upoštevajo dela, ki so bila objavljena v zadnjih sedmih letih pred predlaganjem (od vključno leta 2009 do vključno 2015).

II. Zoisovo priznanje

Zoisovo priznanje se podeljuje za pomembne dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti.

Zoisovo priznanje lahko prejme raziskovalec v Republiki Sloveniji, ki je s svojimi dosežki trajno prispeval k razvoju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti v Republiki Sloveniji. Zoisovo priznanje se podeli posamezniku in skupini za delo, ki je nastalo pretežno v Sloveniji ali so k njemu prispevali delavci organizacij s sedežem v Sloveniji. Za Zoisovo priznanje se upoštevajo dela, ki so bila objavljena v zadnjih sedmih letih pred predlaganjem (od vključno leta 2009 do vključno 2015).

III. Priznanje ambasador oziroma ambasadorka znanosti Republike Slovenije

Za pomembne dosežke na področju raziskovalne dejavnosti zamejskih Slovencev in Slovencev, ki delujejo ali so delovali v tujini, se podeljuje priznanje ambasador oziroma ambasadorka znanosti Republike Slovenije.

IV. Puhovo priznanje

Za pomembne dosežke na področju razvojne dejavnosti se podeljuje Puhovo priznanje za izume, razvojne dosežke in uporabo znanstvenih izsledkov pri uvajanju novosti v gospodarsko prakso.

Več

Nagrade in priznanja se podeljuje za leto 2016.

Razpisnik: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Rok: Rok za oddajo vlog je do 15. 4. 2016 do 13. ure v dveh pisnih izvodih z vso zahtevano dokumentacijo ter enkrat v elektronski obliki (na CD oziroma DVD).

Dodatne informacije: Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom so do zaključka razpisa na voljo pri kontaktni osebi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, mag. Marti Šabec, in sicer na elektronskem naslovu: nbsub/tbcfdAhpw/tj ali po telefonu: (01) 478-47-39.

Razpisna dokumentacija: Razpisno dokumentacijo s prijavnim obrazcem dobite na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (pod »Seznam javnih razpisov«) ali jo dvignete od ponedeljka do četrtka od 9. do 15.30, ob petkih od 9. do 14.30 v vložišču Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, Ljubljana.

Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov