Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Sejemske predstavitve v Avstriji v novembru 2018

Številka 44-2018 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 19. 10. 2018, Avtor: mag. Dušan Pšeničnik, ekonomski svetovalec, vodja gospodarskega oddelka, Veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju

  • Biolife, Messe Bozen,  1. - 4. november 2018

Biolife se je uveljavil kot eden izmed vodilnih sejmov za predstavitev regionalnih, ekološko certificiranih in visokokakovostnih izdelkov po celotni alpski regiji. Ciljna skupina so predvsem gastronomi in hotelirji - ti so med drugim povabljeni k pokušnji okusnih regionalno in ekološko pridelanih dobrot. Sejem prav tako nudi obsežen program strokovnih posvetov, priložnosti diskusije in demonstracijam priprave jedi za kuharske mojstre.

Ključ do uspešnosti tega jesenskega sejma je med drugim obsežna in raznolika ponudba, ki letno več kot 40.000 obiskovalcem privablja z ravno pravšnjo kombinacijo med najnovejšimi informacijami, zabave in možnosti nakupovanja. Sejem ponuja tudi enkratno priložnost za podjetja: ti bodo gostom svoje izdelke ali storitve predstavili na enem izmed treh oddelkov: Arredo, ki se osredotoča na notranjo opremo, Vitaplus, katere ciljna skupina so predvsem aktivni starejši občani in Sani&Vital, pri katerem je v ospredju zdrav življenjski slog.

Uspeh sejma v Oberwartu se med drugim odraža v konstantni razširitvi prostorov - to leto bodo razstavljavci na dodatnih 800 kvadratnih metrih predstavili svoje dobrine - gurmani, sladkosnedi in na splošno ljubitelji kulinarike bodo lahko poizkusili visokokakovostne izdelke regionalnih, kot tudi mednarodnih proizvajalcev.

  • Haus & Bau, Messe Ried - Ried im Innkreis, 9. - 11. november 2018

Sejem Haus&Bau je največji gradbeni sejem v Avstriji - na 14.000 m² se bo v 9 dvoranah predstavilo več kot 290 podjetij.

Sejem "Vse za goste" se je uveljavil kot vodilni sejem na področju gastronomije in hotelirstva v regiji Donave-Alpe-Jadran. Več kot 700 nacionalnih in mednarodnih razstavljavcev in okoli 46.000 obiskovalcev letno, nudijo dogodek kot platformo za izmenjavo informacij in seznanjanje z najnovejšimi trendi, kot tudi povezovanju in vzpostavljanju novih vezi.

Obiskovalci sejma v Dornbirnu bodo imeli vpogled v svet porok, pri katerem bodo predstavljeni najnovejši poročni trendi, kar sega od poročne mode in cateringa do dekoracije. Predstavili se bodo številni razstavljavci različnih poročnih storitev, s katerimi bo organizacija poročnega dne lažja.

Interpädagogica predstavlja najpomembnejšo platformo za pedagoge in pedagoginje, saj je edini sejem za pedagoški sektor v Avstriji. Sejem, ki vključuje vse - od zgodnjega izobraževanja do vseživljenjskega učenja - bo letos potekal v Gradcu in pedagogom in pedagoginjam, kot investitorjem za šole in vrtce nudil možnost izmenjave informacij, pregled sedanjih dogajanj in pedagoških trendov.

  • Interpoma, Messe Bozen, 15. - 17. november 2018*

Interpoma je mednarodni sejem za pridelovanje, skladiščenje in trženje jabolk. Je edini strokovni sejem na področju jabolk po vsem svetu. Njihov cilj je predstaviti celotno proizvodno verigo - od pridelovanja in skladiščenja - do trženja in predstavitve mednarodnemu občinstvu. Predstavljene bodo nove jabolčne sorte in mutacije, fitosanitarni ukrepi, stroji in oprema ter proizvodni obrati.

Družinski sejem za majhne in odrasle - edini avstrijski sejem za vso družino se odvija od 16. do 18. novembra 2018 na sejmišču Celovec. Na družinskem sejmu se bo predstavilo okoli 450 razstavljavcev na področju zdravja, običajev, hobijev, kot tudi vse za dojenčke in otroke. Sejem bodo med drugim odlikovali številni nastopi v živo, družinam prijazne razstave in raznovrsten program za najmlajše.

Sejem "živeti zdravo" je največji zdravstveni sejem na Koroškem in vključuje tako področja wellness in terme, kot tudi alternativno zdravljenje, zdravo prehrano in dobro počutje ter zdravje v vsakdanu.

Šivanje, pletenje, kvačkanje, scrapbooking, risanje in še veliko več; kreativno udejstvovanje je trenutno v modi. Od 16.-18. novembra 2018 se v Innsbrucku odvija kreativni sejem za vse ustvarjalce, oblikovalce in umetnike, ki se želijo kreativno uresničevati.

  • Senaktiv, Messe Innsbruck, 16. - 18. november 2018

Senaktiv ponuja starejšim občanom zahodne Avstrije priložnost, da se seznanijo z najsodobnejši trendi v zvezi z zdravjem, preventive, športa in vadbe, kot tudi potovanja in preživljanja prostega časa. Fokus leži prav tako na kulinariki, mobilnosti, modi, ročnem delu, medijih in financiranju. Obiskovalce pričakujejo tudi številna strokovna predavanja, delavnice ter zdravstveni pregledi z merjenjem krvnega tlaka.

Od 22. do 25. novembra 2018 se bo razstavni center v Salzburgu ponovno preoblikoval v informacijsko platformo za mlade, lačne izobraževanja. Sejem obvešča o široki ponudbi izobraževanja za novince, kot tudi za takšne, ki so izobraževalni program že menjali ali opustili. Obenem BIM služi kot predstavitev možnosti izobraževanja in usposabljanja za odrasle. Ciljna skupina tovrstnega dogodka v zahodni Avstriji in na območju EuRegio Salzburg - Berchtesgadener Land - Traunstein so predvsem učenci osmega in devetega razreda, srednješolci, starši, učitelji in vsi, ki jih zanima izobraževanje, usposabljanje in pedagogika.

Alpinistični zimski sejem v Innsbrucku obiskovalcem ponuja številne delavnice ter strokovna predavanja o varnosti in nesrečah v Alpah in strokovne posvete glede pravilne opreme. O svojih dragocenih izkušnjah bodo spregovorili tudi izurjeni Alpinisti.

B2B*


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov