Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Sejmi v Belgiji in Luksemburgu do septembra 2019

Številka 37-2018 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 28. 8. 2018, Avtor: Veleposlaništvo Republike Slovenije Bruselj

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bruslju je pripravilo seznam nekaterih sejmov v Belgiji in Luksemburgu, ki bi bili lahko zanimivi za slovenska podjetja.

 • Mednarodni sejem zdravja Bioxpo - Vitasana: zanimiv je lahko za slovenske proizvajalce zdravil in medicinskih pripomočkov. Poudarek na naravnih proizvodih in biološki hrani. Sejem bo potekal med 13. in 14. oktobrom 2018 v Bruslju. Več informacij je dosegljivih na: www.bio-xpo.be.
 • Sejem MEGAVINO je osrednji vinarski dogodek v Beneluksu. V okviru sejma, na katerem sodeluje okoli 400 razstavljavcev, potekajo vinska tekmovanja, konference in delavnice. Nagrajena vina je mogoče preizkusiti in na sejmu tudi kupiti. Sejem bo potekal med 19. in 21. oktobrom 2018 v Bruslju. Več informacij na: www.megavino.be.
 • Sejem farmacevtskih in parafarmacevtskih izdelkov ter medicinske opreme Farma: nekoliko manjši sejem, na katerem se večinoma predstavljajo domači proizvajalci. Sejem bo potekal med 19. in 21. oktobrom 2018. Več informacij je dosegljivih na: www.pharmanology.be/home.
 • Sejem pohištva (Salon du Meuble Bruxelles): osrednji dogodek na tem področju, ki je zanimiv za slovensko pohištveno industrijo. Sejem bo potekal med 4. in 7. novembrom 2018 v Bruslju. Več informacij je dosegljivih na: www.salondumeuble.be.
 • Brussels Innova je platforma za izmenjavo izkušenj in znanja med izumitelji, inovativnimi podjetji, znanstvenimi in raziskovalnimi ustanovami in univerzami. Zadnji sejem je potekal med 17. in 19. novembrom 2016, datum naslednjega še ni določen. Več informacij je dosegljivih na: www.brussels-innova.com.
 • Sejem Horeca Expo: zanimiv za slovensko prehrambeno industrijo. Sejem bo potekal med 18. in 22. novembrom 2018 v Gentu. Več informacij je dosegljivih na: www.horecaexpo.be.
 • Vakanz: salon počitnic v Luksemburgu. Sejem bo potekal med 18. in 20. januarjem 2019 v Luksemburgu. Več informacij je dosegljivih na: www.expovakanz.lu.
 • InterSOLUTION: mednarodni sejem s področja sončne energije. Je najpomembnejši tovrstni dogodek s področja Beneluksa (2600 sodelujočih strokovnjakov iz 21 držav). Sejem bo potekal med 23. in 24. januarjem 2019. Več informacij je dosegljivih na: www.intersolution.be.
 • Avtomobilski salon v Bruslju: na 100.000 m2 si je mogoče ogledati najnovejše avtomobile in srečati akterje avtomobilske panoge. Sejem bo potekal med 19. in 27 januarjem 2019 v Bruslju. Več informacij je dosegljivih na: http://autosalon.be/fr.
 • Salon počitnic v Bruslju: eden večjih tovrstnih sejmov (724 razstavljavcev, 100.000 obiskovalcev), ki se ga tradicionalno udeležujejo tudi predstavniki STO in slovenski turistični ponudniki. Sejem bo potekal med 7. in 10. februarjem 2019 v Bruslju. Več informacij je dosegljivih na: http://salondesvacances.eu/fr/.
 • Horeca Live: sejem gostinstva v Bruslju, ki se ga redno udeležujejo tudi večje trgovske verige (priložnost za sklenitev sodelovanja). Sejem je lahko zanimiv za slovensko prehrambeno industrijo in vinarje. Sejem bo predvidoma potekal februarja v Bruslju. Več informacij je dosegljivih na: www.ilovehoreca.be/.
 • BATIBOUW: gradbeni sejem, ki vsako leto zbere vse pomembne akterje s področja gradbeništva na področju Beneluksa. Gre za enega največjih tovrstnih sejmov v Evropi. Obisk sejma je lahko zelo zanimiv za slovenske proizvajalce gradbene opreme in gradbenih materialov. Na enem mestu je namreč mogoče najti največje proizvajalce oziroma dobavitelje posameznih gradbenih proizvodov ali opreme. Sejem bo potekal od 21. februarja do 3. marca 2019 v Bruslju. Več informacij je dosegljivih na: www.batibouw.be.
 • Gospodarstvo sodelovanje z Luksemburgom je smiselno zastaviti v kontekstu t.i. Velike regije (Grande region), ki zajema nemški pokrajini Saarland in Rheinland-Pfalz, francosko Loreno, v Belgiji pa Valonijo in območje nemške skupnosti. Na tem prostoru živi skoraj 12 milijonov prebivalcev. Podjetjem priporočajo udeležbo na Poslovnih dnevih Velike regije, ki bodo v letu 2019 predvidoma v sredini junija: www.gr-businessdays.com.
 • ICT Spring: največji poslovni dogodek IKT industrije v regiji (sodelujoči prihajajo iz preko 70 držav). Sejem bo potekal od 21. do 22. maja 2019 v Luksemburgu. Več informacij je dosegljivih na: www.ictspring.com.
 • Kmetijski sejem Libramont: sejem v Libramontu je največji kmetijski sejem v Belgiji (200.000 obiskovalcev, 300.000 m2 razstavnega prostora, 1800 razstavljavcev). Obisk sejma je lahko zanimiv za slovenske proizvajalce kmetijske mehanizacije in kmetovalce. Sejem bo potekal julija 2019 v Libramontu. Več informacij je dosegljivih na: www.foiredelibramont.com.
 • TRANSPORT & LOGISTICS: prireditev pomeni profesionalno platformo za managerje, akademike in specialiste na področju transporta in logistike. Poteka vsako drugo leto (leta 2017 je bilo 10.000 razstavljavcev in obiskovalcev). V letu 2019 bo sejem predvidoma potekal septembra v Antwerpnu. Več informacij je dosegljivih na: www.transport-logistics.be.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov