Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

SPIRIT Slovenija vabi podjetja na mednarodne sejme v tujini

Številka 32-2018 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 1. 7. 2018, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2019. Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije. Rok za zbiranje predlogov se izteče 21. septembra 2018.

Zaradi velikega interesa in zadovoljstva podjetij SPIRIT Slovenija nadaljuje z organizacijo in izvajanjem skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. V letošnjem letu jih bo predvidoma osem.

Pri iskanju informacij o sejmih si lahko pomagate z bazami sejmov (Auma in ExpoDataBase).

S sodelovanjem na sejmu je slovenskim podjetjem omogočena promocija njihovih storitev in izdelkov ter vzpostavitev novih poslovnih stikov s tujimi poslovnimi partnerji, kar vodi do sklenitve novih poslov in posledično do razvojne rasti podjetij ter večjega izvoza Slovenije na tuje trge.

SPIRIT Slovenija tudi letos vabi vsa podjetja, panožna združenja, sekcije in grozde oziroma druga interesna gospodarska združenja, da posredujejo svoje predloge oziroma interes članov za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2019. Posamezni predlagatelj lahko sodeluje z več predlogi.

Agencija v okviru skupinskih predstavitev na sejmih v tujini krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog. Stroške elementov sejemske konstrukcije, postavitve razstavnega prostora, prevoza eksponatov in ostale stroške sejemske predstavitve krijejo podjetja sama. Skupinska stojnica je konstrukcijsko in grafično poenotena, njeno postavitev pa izvede skupen izvajalec.

Na osnovi zbranega interesa ter v okviru danih finančnih možnosti bo pripravljen program skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini za leto 2019. Programski odbor bo upošteval le predloge za nastope na tistih sejmih, ki imajo mednarodni ali vsaj širši regionalni pomen ter sestavil program sejmov tako, da bo zagotovljena heterogena zastopanost gospodarskih panog. Pred objavo končnega programa sejmov bo agencija preverila tudi razpoložljivost razstavnega prostora in izvedljivost posameznega sejma.

Rok za oddajo predlogov podjetij prek elektronskega obrazca je petek, 21. september 2018.

Elektronski obrazec za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2019 je dostopen na spletnem portalu za izvoznike Izvozno okno (www.Izvoznookno.si/interes_mednarodni_sejmi).


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov