Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Podjetniški sklad z razpisom za lesne polproizvode

Številka 25-2018 | Področje: Priložnosti doma

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 6. 6. 2018, www.sta.si

Slovenski podjetniški sklad je 6. junija 2018 v Uradnem listu RS objavil javni razpis za spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov. Za obdobje 2018-2020 je na voljo skupno 11,88 milijona evrov. Roka za prijavo sta 16. julij in 22. oktober letos.

Spodbudo lahko prejmejo podjetja, samostojni podjetniki in zadruge, ki bodo uvedli učinkovito ravnanje z viri in katerih cilj oz. rezultat bo uvedba ali povečanje proizvodnje polproizvodov na področju predelave ali obdelave lesa.

Gre za proizvode iz lesnih tvoriv, ki predstavljajo vhodne surovine za izdelke višje dodane vrednosti oz. izdelke na višji stopnji tehnološke zahtevnosti. To so npr. lesne plošče vseh vrst, mizarske plošče, lepljeni tramovi, lepljene plošče in nosilci, furnir, vezane plošče in lameliran les.

Skupno je na voljo 11,88 milijona evrov, kar naj bi zadostovalo za podporo vsaj petim operacijam oz. podjetjem, ki bodo uvedla ali povečala proizvodnjo polproizvodov, uvedla ukrepe za učinkovito ravnanje z viri, ustvarjala nova delovna mesta ali rast dodane vrednosti na zaposlenega ter spodbudila učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

V kohezijski regiji vzhodna Slovenija bodo mala podjetja lahko dobila povrnjenih do 45 odstotkov vrednosti naložbe, ki mora znašati vsaj 666.666,67 evra, srednje velika podjetja pa do 35 odstotkov vrednosti naložbe, ki bo morala znašati vsaj 857.142,86 evra. Posamezen subjekt bo lahko dobil od 300.000 do dva milijona evrov.

V kohezijski regiji zahodna Slovenija je za mala podjetja delež sofinanciranja 30 odstotkov, najnižja vrednost investicije en milijon evrov, za srednje velika podjetja pa je predvideno 20-odstotno sofinanciranje, najnižja vrednost naložbe pa bo 1,5 milijona evrov. Posamezen upravičenec bo lahko prejel od 300.000 do 530.000 evrov.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov