Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnikBrezplačno usposabljanje - »ABC podjetništva« - Uspešnost poslovne ideje po metodi poslovne postavitve, Maribor

Številka 20-2018 | Področje: Poslovni dogodki

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 23. maj 2018, ob 11. uri

Kraj: Štajerska gospodarska zbornica, Ulica talcev 24, Maribor

V okviru aktivnosti ABC podjetništva bodo ponudili različne teme za širjenje znanja s področja podjetništva. Dobro je pričeti na začetku: pri poslovni ideji.

Vabljeni vsi, ki ste v podjetništvu aktivni, a še imate kakšno vprašanje s področja formuliranja konkretne ideje in določanja kritičnih točk pri zagonu ideje in vsi, ki pričenjate razvijati poslovno idejo.

Z metodo poslovnih postavitev boste na usposabljanju imeli možnost raziskati:

  • ali poslovna zgodovina vpliva na izbrano poslovno idejo in če, v koliki meri,
  • ali so elementi poslovne ideje med seboj usklajeni in usklajeni s cilji organizacije,
  • kje so šibke in kje močne točke poslovne ideje.

Na teoretično znanje  bodo navezali konkretna vprašanja in omogočili udeležencem pridobiti spoznanja o njihovi lastne poslovne ideje.

Usposabljanje bo potekalo v dveh delih: 23.5. in 4.6. 2018 med 11:00 in 15:30

Prvo srečanje zajema spoznavanje 3 principov in načel delovanja sistemov po metodi organizacijskih/poslovnih sistemskih postavitev in razumevanje sistemskih vplivov na poslovno idejo. Na prvem srečanju boste analizo opravili s pomočjo vprašalnika.

Na naslednjem srečanjih boste analizo poglobili s samimi postavitvami (živa simulacija trenutne situacije pri razvoju ideje). Z novimi uvidi in sklepi boste lahko bolj trdno odločali o naslednjih korakih pri razvoju ideje.

Cilji usposabljanja: Predstaviti  principe organizacijskih sistemskih postavitev kot nove metode analiziranja  poslovnih in organizacijskih situacij. S tem na preprost in jasen način pogledamo na izhodišča za delo. Metoda je v Sloveniji dokaj nova, v tujini se uporablja kot ena od različic sistemskega razmišljanja od konca osemdesetih let dalje. Je učinkovit način za pridobivanje celovitega vpogleda v šibke in močne strani naše poslovne ideje. Neposredna hitra metoda za oceno potenciala in prvih korakov k realizaciji. Opozori lahko na kritično področje in razkrije tudi kako neznano informacijo.

Izvajalka: mag. Mia Miše, predavateljica za predmeta Podjetništvo in kultura podjetja ter Medkulturni Management, dejavna v mednarodnem okolju, izkušnjam v managementu in komuniciranju je dodala nova znanja in tako prinaša v Slovenijo novosti učenja metode Avatar®, s katero se v desetih dneh naučite uravnavanja lastnega uma in postopke analize in odločanja v upravljanju - organizacijskih/poslovnih sistemskih postavitev.

Udeležba je brezplačna!

Prijavite se lahko najkasneje do srede, 21. 5. 2018.

Dodatne informacije in prijave


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov