Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Evropska sredstva za podporne storitve podjetjem

Številka 07-2018 | Področje: Priložnosti doma

Vir in informacije: STA, 1. 2. 2018, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v Uradnem listu RS (Št. 6, Datum: 2. 2. 2018) objavila Javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 - SPOT REGIJE 2018-2022 - za statistično regijo Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovenska in Primorsko - notranjska. Skupna višina sredstev za izvedbo razpisa znaša 6,7 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je pomagati potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki se srečujejo s podjetniškimi izzivi. V tem okviru se bo do 31. decembra 2022 financiralo izvajanje brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah v vsaki statistični regiji.

Javni razpis predstavlja ponovitev javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, ki je bil objavljen 29. septembra lani. Predmet že objavljenega razpisa je bil financiranje izvajanja brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah v vsaki statistični regiji na območju države, vendar vloge za Jugovzhodno Slovenijo, Osrednjeslovensko in Primorsko-notranjsko regijo niso bile ustrezne.

Zato je predmet tokratnega razpisa izvajanje brezplačnih storitev na treh slovenskih poslovnih točkah v omenjenih regijah.

Točke bodo skrbele za promocijo podjetniške kulture, izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja ter za povezovanje različnih institucij in vzpostavljanje partnerstev za spodbujanje podjetništva na lokalni in regionalni ravni. Prav tako bodo evidentirale potrebe na lokalni in regionalni ravni in poročanje o zaznanih administrativnih ovirah pri nastajanju in delovanju podjetij.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov