Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Mladim tudi letos na voljo shema mobilnosti za izboljšanje zaposljivosti

Številka 02-2018 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: STA, 5. 1. 2018, www.sta.si

Zavod za zaposlovanje bo tudi letos izvajal nacionalno shemo mobilnosti, v sklopu katere mladim med 18. in 35. letom starosti dajejo priložnost za udeležbo v šestmesečnem programu v tujini za izboljšanje zaposlitvenih možnosti. Prva skupina bo v Nemčijo odšla aprila, druga pa predvidoma konec avgusta.

Skupine bo sestavljalo od 10 do 12 mladih med 18. in 35. letom starosti, ki niso vključeni v izobraževanje, zaposlitev ali usposabljanje. Šestmesečni program obsega dvomesečno pripravo na mobilnost, dvomesečno delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji in dvomesečne dejavnosti po vrnitvi iz tujine.

Cilj je pridobiti nova znanja in veščine za izboljšanje zaposlitvenih možnosti. Vse stroške, povezane z mobilnostjo, zavod krije iz nacionalne sheme.

Prijavo, ki mora vsebovati življenjepis in motivacijsko pismo, morajo zainteresirani za sodelovanje v prvi skupini poslati do 16. januarja 2018.

Prednost pri vključevanju v shemo imajo mladi, ki so neprekinjeno brezposelni več kot eno leto oziroma niso vključeni v formalno izobraževanje. Prijava v evidenco brezposelnih na izbor ne vpliva.

Nacionalna shema mobilnosti poteka v sklopu projekta Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile - Eures, ki ga sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada, na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji za obdobje 2014-2020.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov