Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Praktično usposabljanje v socialnem podjetništvu

Številka 02-2018 | Področje: Dodatek

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Dnevnik, 23. 12. 2017, www.dnevnik.si

Zavod RS za zaposlovanje vabi socialna in invalidska podjetja ter zaposlitvene centre, da kandidirajo za izvedbo učnih delavnic, na katerih se bodo usposabljali brezposelni, ki težje najdejo zaposlitev.

Ponudbe na javno povabilo lahko delodajalci predložijo od 15. januarja 2018 do porabe razpoložljivih sredstev, najkasneje pa do 31. decembra 2018, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb.

Na voljo je okvirno 2,56 milijona evrov, ki jih v višini 80 odstotkov financirata Republika Slovenija iz slovenskega proračuna in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

V šestmesečno praktično usposabljanje, ki bo potekalo v učnih delavnicah pri delodajalcih s področja socialnega podjetništva, bo v letu 2018 vključenih približno 370 brezposelnih. Takšno delovno okolje jim bo pomagalo zagotoviti socialno vključenost, izboljšati zaposlitvene možnosti ter ublažiti posledice dolgotrajnejše neaktivnosti, invalidnosti, zdravstvenih in drugih socialnih ovir. Dobra polovica oziroma 55 odstotkov vsega denarja je namenjenega vzhodni kohezijski regiji, 45 odstotkov pa zahodni.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov