Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Avtomobilska industrija na Madžarskem - priložnost za investicijo

Številka 42-2017 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 28. 9. 2017, Avtor: dr. Robert Gombiš, Društvo slovensko madžarskih poslovnežev

V treh tovarnah avtomobilov na Madžarskem (Audi v Gyoru, Mercedes v Kecskemetu in Suzuki v Esztergomu) so lani izdelali več kot 500 tisoč avtomobilov. V največjem obratu Suzuki so izdelali 211 tisoč novih vozil, sledi Mercedes s 190 tisoč in Audi s 123 tisoč novimi vozili. Avtomobilski sektor je ena izmed ključnih industrij na Madžarskem. Ta podjetja so v leto 2016 ustvarila 13 milijard evrov prihodka.

V Kecskemetu bodo v širitev obstoječe tovarne vložili 580 milijonov evrov, v novo tovarno pa bodo vložili milijardo evrov. Drugo tovarno bodo začeli graditi leta 2018. Pri Audiju v Gyoru tudi delajo na pomembnih razvojih, leta 2018 bo Audi v Gyoru začel s proizvodnjo model Q3, k temu so gradili novo avtomotizirano tovarno za karoserije. Od leta 2019 pa se bo začela proizvodnja model Q4 v Gyoru. Iz tega sledi, da na Madžarskem potekajo velike investicije.

Glede na analizo, ki je bila objavljena v marcu 2017 v obzorniku Kreditne Institucije, glede prihodnosti priložnosti avtomobilske industrije obstajata dve opciji. Prva opcija je povečanje števila obstoječih tovarn, razvoj proizvodnje. Druga priložnost je postaviti v ospredje intenziven razvoj industrije. Ta smer spodbuja podjetja k zaposlovanju kvalificiranih delavcev in razvoju.

Vprašanje je, kako bi lahko izboljšali inovacije, širitev podjetij in malih podjetij, zamejsko sodelovanje, da bi vsi dobili najbolj optimalno vlogo v globalni proizvodnji.

Več


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov