Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačna delavnica - »Z antropološkim pristopom poglejte skozi oči uporabnikov«, Portorož

Številka 40-2017 | Področje: Poslovni dogodki

Datum: 29. september 2017, od 10.00 do 13.30 ure

Kraj: Kongresni center Portus v Hotelu Slovenija (dvorana James Cook), Obala 33, Portorož

»KOMPETENTNA SLOVENIJA« v okviru programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov 2.0 omogoča brezplačno delavnico z naslovom: »Z antropološkim pristopom poglejte skozi oči uporabnikov«, ki bo potekala v petek, 29. septembra 2017, od 10.00 do 13.30 ure, v Kongresnem centru Portus v Hotelu Slovenija (dvorana James Cook), Obala 33, Portorož.

Ali ste že slišali, da podjetja Adidas, General Mills, Whirlpool, Samsung, Microsoft, Intel, HP, Xerox, Motorola, Chrysler, IKEA, Nissan, Volvo in Boeing uporabljajo antropološke pristope za razvoj uporabnikom prijaznih rešitev? Poznate razliko med marketinškimi in antropološkimi pristopi? Bi si tudi vi želeli pogledati skozi oči uporabnic in uporabnikov?

Kaj boste izvedeli na delavnici:

  • Kako lahko s pomočjo antropologije bolje spoznam svoje uporabnice in uporabnike?
  • Kako lahko v praksi uporabim antropološke izsledke za izboljšanje izdelkov in storitev?
  • Zakaj je antropologija bolj učinkovita od marketinga?
  • Kako lahko antropološki pristop uporabim za vstop na nove trge?
  • Zakaj imamo v Sloveniji in Evropi zadržke pri uvajanju antropoloških pristopov v podjetjih?

Predavatelja:

  • Anna Kirah, dizajn antropologinja - sredi devetdesetih let minulega stoletja je dobila priložnost za sodelovanje pri nastajanju Boeingovega letala dreamliner, nato so se ji odprla vrata v Microsoft, kjer je med drugim pomagala izboljšati uporabniške izkušnje z operacijskim sistemom Windows. Po desetletju v Microsoftu se je vrnila v Evropo, kjer sodeluje pri razvoju tehnoloških rešitev za javni in zasebni sektor. Anna Kirah zagovarja razvojni pristop, usmerjen k ljudem, ki temelji na sodelovanju z udeležbo kot temelju antropologije.
  • Dan Podjed, tehnološki antropolog - za poslanstvo si je zadal razvoj ljudem in okolju prijaznih tehnologij, ki jih pomaga načrtovati na podlagi antropoloških pristopov in ugotovitev. V preteklosti je delal v gospodarstvu, zdaj pa je znanstveni sodelavec ZRC SAZU, docent za antropologijo na ljubljanski Filozofski fakulteti in raziskovalec na Inovacijsko-razvojnem inštitutu Univerze v Ljubljani. Od leta 2012 vodi Mrežo za aplikativno antropologijo Evropskega združenja socialnih antropologov. Je tudi pobudnik in prireditelj mednarodnega simpozija Why the World Needs Anthropologists - največjega evropskega letnega srečanja aplikativnih antropologinj in antropologov.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Prijava: Prijavite se lahko tukaj!

Ne zamudite tudi ostalih zanimivih delavnic.

Delavnico ob finančni podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije (Evropski socialni sklad) organizirata Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS in Združenje Manager.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov