Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Za učence, bodoče podjetnike

Številka 38-2017 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: Primorske novice, 6. 9. 2017, www.primorske.si

Izolski zavod za spodbujanje podjetništva in razvojnih projektov sodeluje s šolami

V Javnem zavodu za spodbujanje podjetništva in razvojnih projektov so izolske osnovne in srednje šole uspešno prijavili na javni razpis za spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. V tem šolskem letu bodo mlade med drugim seznanili z uspešnimi start-upi.

Projekt, vreden 11.000 evrov, poteka pod blagovno znamko Mladim se dogaja in pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija. Z njim bodo mlade med 15. in 29. letom spodbudili k razvijanju spretnosti za njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj.

Vodilni partner je Srednja šola Izola (združuje nekdanjo Srednjo gostinsko in turistično šolo ter Srednjo zdravstveno šolo), ostali partnerji pa so Srednja šola Pietro Coppo in tri osnovne šole. Mladi bodo na ta način stopili v kontakt s podjetji in krepili sposobnosti pri nadaljnjem šolanju.

Učence bodo seznanili s podjetništvom prek uspešnih mladih start-upovcev. Pomagali jim bodo najti podjetniško zamisel, jo razviti in predstaviti. Razvijali jo bodo po metodologiji kanvas, po kateri podjetje najprej opredeli vrednost, ki jo ponuja, nato segmentira uporabnike in opredeli odnose s kupci, distribucijske kanale, vire prihodkov. Konec novembra bodo mladim pripravili ogled dobre prakse s strokovno ekskurzijo v sosednjo Italijo. Aktivnosti bodo izvajali s pomočjo mentorjev, med katerimi bosta Iztok Škerlič in Mitja Ruzzier, predstojnik katedre za podjetništvo na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, obenem tudi član strokovnega sveta izolskega javnega zavoda.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov