Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Program - »Podjetno v svet podjetništva za občini Trbovlje in Hrastnik za leto 2017«

Številka 24-2017 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: Zasavc.net, 2. 6. 2017, www.zasavc.net

Dvajset Trboveljčanov in Hrastničanov, ki želijo razvijati svoje podjetniške ideje, se bo lahko vključilo v letošnji program Podjetno v svet podjetništva.

Regionalna razvojna agencija Zasavje je objavila Javni poziv za vključitev 20 udeležencev v program Podjetno v svet podjetništva za občini Trbovlje in Hrastnik za leto 2017. V program se bo lahko vključilo 10 kandidatov oziroma kandidatk iz Občine Trbovlje in 10 iz Občine Hrastnik. Program Podjetno v svet podjetništva izvajajo v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013-2020.

Prijavljeni morajo imeti stalno bivališče v Trbovljah ali Hrastniku, vpisani morajo biti v evidenco brezposelnih oseb Zavoda RS za zaposlovanje, poravnane morajo imeti tudi vse zapadle obveznosti do države. Udeleženci prejšnjih operacij pri programu Podjetno v svet podjetništva se ne morejo ponovno vključiti v program. Kandidati morajo poleg prijavnega obrazca vlogi priložiti tudi potrdilo o vpisu v evidenco brezposelnih oseb.

Kandidati bodo štiri mesece posamezno ali v skupinah razvijali svoje podjetniške ideje. V tem obdobju bodo pripravili poslovni načrt, njihov cilj pa bo samozaposlitev oziroma zaposlitev v svojem ali tujem podjetju. Uspešnost kandidatov bodo mentorji spremljali še eno leto po zaključku usposabljanja.

Udeleženci programa bodo na Regionalni razvojni agenciji Zasavje v času štirimesečnega usposabljanja redno zaposleni, dobivali bodo minimalno plačo in vsa nadomestila, ki pripadajo delavcu v skladu z veljavno zakonodajo.

Rok za oddajo vlog je 9. junij 2017, udeleženci pa se bodo v operacijo predvidoma vključili 3. julija letos. Če se bo prijavilo več kandidatov, kot je prostih mest v vsaki od občin, jih bo komisija za izbor prerazporedila med obema občinama.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov