Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Odprt razpis za okoljske nagrade Financ 2016

Dvojna številka (27-28) - 2016 | Področje: Priložnosti doma

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Finance, 22. 6. 2016, Borut Hočevar, www.finance.si

Na tradicionalnem jesenskem Okoljskem srečanju Časnika Finance bodo skupaj z Eko skladom tudi letos podelili nagrade v treh kategorijah

Na spletni strani: www.okoljsko-srecanje.si so objavili tradicionalni razpis okoljskih nagrad Financ. Prijave sprejemajo do 14. oktobra 2016.

Zanimanje za sodelovanje na razpisu zadnja leta raste, kar potrjuje, da slovenska podjetja in ustanove vse bolj prilagajajo delovne procese zahtevam po zmanjševanju porabe virov in izpustov.

Tudi letos sprejemajo prijave v treh kategorijah:

  • Okolju prijazno podjetje: nagrado bo strokovna komisija podelila podjetju prijavitelju, katerega vizija, strategija in sistemi upravljanja najbolje podpirajo nenehen sonaraven in trajnosten razvoj.
  • Okolju prijazen izdelek, postopek ali storitev: nagrado bo dobil izdelek in storitev, za katera pri proizvodnji oziroma opravljanju potrebujejo najmanjši vložek materiala in energije na enoto proizvoda oziroma storitve, ne vključujejo nevarnih snovi, ne povzročajo nevarnih odpadkov, porabijo manj energije, omogočajo vnovično uporabo oziroma so reciklabilni, varni za uporabo in najmanj obremenjujejo okolje v svoji življenjski dobi.
  • Mednarodno okoljsko partnerstvo: za to nagrado se lahko potegujejo podjetja, ki uspešno sodelujejo z drugim podjetjem ali organizacijo iz zasebnega, javnega, nevladnega ali akademskega sektorja, pri čemer mora biti partner iz tujine.

Zmagovalci vseh kategorij se bodo lahko leta 2018 potegovali za nagrade European Bussines Awards for the Environment (EBAE), ki jih podeljuje direktorat za okolje pri evropski komisiji. Evropske nagrade podeljujejo vsaki dve leti, za letošnje sodelovanje sta se odločila dva slovenska zmagovalca na lanskem razpisu.

Na razpis za okoljske nagrade Financ se prijavljajo tako največje gospodarske družbe in ustanove kot tudi mala in srednja podjetja. Vse prijavljene projekte bodo predstavili v prilogi Financ Okolje in energija in tudi na spletni strani: http://oe.finance.si/.

Več o tem


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov