Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, okolju prijaznem oblikovanju in krožnem gospodarstvu v podjetjih v Sloveniji v letu 2016

Številka 22-2016 | Področje: Dodatek

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, http://www.mgrt.gov.si/

Krožno gospodarstvo je nov gospodarski model, ki temelji na trajnostni rabi virov.

Evropska komisija je konec leta 2015 predstavila nove predloge za lažji prehod v krožno gospodarstvo. Ukrepi bi omogočili boljši izkoristek surovin, proizvodov in odpadkov, posledično pa prinesli prihranek energije, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in koristi za okolje in gospodarstvo. Krožno gospodarstvo bo lahko v Evropi ustvarilo številna delovna mesta, hkrati pa ohranjalo dragocene in vedno redkejše vire, zmanjševalo vpliv rabe virov na okolje ter odpadnim proizvodom dalo novo vrednost. Za prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo bo zagotovljenih 650 milijonov evrov iz programa Obzorje 2020 in 5,5 milijarde evrov iz strukturnih skladov.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so pripravili kratek vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, o okolju prijaznem oblikovanju in o krožnemu gospodarstvu (zelenemu gospodarstvu), ki vsebuje 21 kratkih vprašanj. Prosijo vas, da si vzamete 5-8 minut časa in ga izpolnite (spletni vprašalnik bo aktiven do 2. junija 2016). Rezultati bodo uporabljeni za pripravo nadaljnjih dokumentov ter za strateško in razvojno načrtovanje.

Kratek vprašalnik najdete tukaj.

Dodatne informacije: Za dodatna pojasnila lahko pokličete ga. Natalijo Medica, Tel: 01 400 32 63 ali ga. Eriko Glasenčnik, Tel.: (01) 400 33 29 ali pišete na e-naslov: eu-novice.mg@gov.si.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov