Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

SPIRIT Slovenija organizira gospodarsko delegacijo v Rusijo

Številka 19-2016 | Področje: Kažipot po globalnem trgu

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 7. 5. 2016, http://www.sta.si/

Javna agencija SPIRIT Slovenija 27. in 28. maja 2016 organizira gospodarsko delegacijo v Vladimirsko regijo v Rusiji, v okviru katere se bodo podjetja udeležila četrtega mednarodnega in medregionalnega gospodarskega foruma v mestu Vladimir. Dogodka se bodo udeležila podjetja iz različnih ruskih regij in sosednjih držav.

Udeležba na forumu predstavlja zanimivo priložnost za predstavnike slovenskih podjetij, da se seznanijo z informacijami o razvoju in bodočih usmeritvah gospodarskega razvoja Vladimirske regije, hkrati pa se bodo lahko srečala s predstavniki podjetij in institucij iz drugih ruskih regij ter sosednjih držav. Skupaj pričakujejo več kot 2000 udeležencev.

Vladimirska regija leži v osrednjem evropskem delu Rusije in ima približno 1,4 milijona prebivalcev. Med drugim meji na Moskvo in Jaroslaveljsko regijo, z devetimi večjimi industrijskimi obrati, ki svoje produkte izvažajo v več kot 70 držav, pa sodi med 20 najbolj razvitih ruskih regij.

Za najpomembnejšo industrijo v Vladimirski regiji velja strojegradnja, ki predstavlja več kot 40 odstotkov celotne proizvodnje v regiji. Ta je bogata z nahajališči šote in gozdovi ter ima velika nahajališča gline, kar je podlaga za proizvodnjo gradbenih materialov. Ima razvito železniško in cestno infrastrukturo, posebej hitro pa se razvija tudi kmetijstvo.

Javna agencija SPIRIT Slovenija k udeležbi v delegaciji vabi podjetja s področja informacijske in komunikacijske tehnologije, strojegradnje, živilsko predelovalne industrije, gradbenega inženiringa, vključno z arhitekturnimi rešitvami sodobnih gradenj, in turizma. Prijavite se lahko do 13. 5. 2016.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne
Sorodni članki

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov