Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Za začetnike: Banka bo dala posojilo le ob dobrem finančnem načrtu

Številka 45-2011 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: Finance, 21.9.2011, www.finance.si, Avtor: Lana Dakić, Špela Mikuš

  • Če nimate privarčevanega denarja, subvencijo za samozaposlitev pa boste porabili za prispevke, boste za svojo idejo najverjetneje morali najeti tudi posojilo.
  • Banka bo od vas verjetno zahtevala, da del naložbe plačate sami. Najvišja vrednost posojila ni določena vnaprej, ampak je odvisna od projekta in podjetnika. V banki se s podjetnikom pogovorijo o poslovni ideji, načrtu trženja in morebitnih izkušnjah na poslovnem področju, na katero vstopa, kot tudi pričakovanih prihodkih in ciljnih kupcih. V očeh banke je dobra ideja tista, ki ni zgolj posnemanje, temveč kupcu pomeni dodano vrednost, izdelek mora biti konkurenčen.
  • In kaj svetujejo banke? Podjetniki naj temeljito razmislijo o svoji ideji in o tem, kako jo bodo tržili. Analiza trga, konkurence, kupcev, načrt trženja, distribucije, kadrovanja, časovni načrt dejavnosti in kritična tveganja omogočijo podjetniku pripraviti zanesljiv finančni načrt, ki bo dobra podlaga za odločanje o bančnem posojilu. Velik pomen pri odločanju v banki imajo izkušnje podjetnika na področju, na katero vstopa, ter morebitni že dogovorjeni posli.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov