Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Mladim s podjetniškimi idejami bodo pomagali do (samo)zaposlitve

Številka 32-2011 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: Mariborski utrip, 8.7.2011, http://www.mariborskiutrip.si/

Brezposelnost mladih je eden najpomembnejših izzivov na trgu dela. Zato so se trije hrvaški zavodi za zaposlovanje (Krapina, Varaždin in Čakovec) in štiri območne enote slovenskega zavoda (Maribor, Sevnica, Ptuj in Celje) povezali ter razvili skupen čezmejni projekt, ki od aprila letos spodbuja razvoj podjetništva in podjetnosti pri mladih ter jim daje podporo pri nadaljnjem razvoju kariere in (samo)zaposlovanju.

V projektu bodo razvili skupne ukrepe za spodbujanje podjetnosti in podjetništva mladih ter vzpostavili podporo okolje, kjer bodo mladi pridobili informacije in podjetniška znanja za razvoj lastnega podjetja, podjetniške kulture in razvoja lastne konkurenčnosti na trgu dela nasploh.

Projekt je namenjen brezposelnim mladim do 30. leta, prijavljenim na enem izmed sodelujočih zavodov za zaposlovanje, ter malim in srednjim podjetjem, ki bodo v projektu bodisi sodelovala s prenosom izkušenj bodisi želela najti nove sodelavce.

Usposabljanje mladih bo potekalo kot kombinacija učenja v klasični delavnici, on-line učenja in s pomočjo praktičnih ogledov dobrih praks, z izmenjavo izkušenj pri razvoju podjetniških idej in s spodbujanjem načrtovanja skupnih prekomejnih podjetij. Podporno okolje z informacijami za mlade ob (samo)zaposlitvi bo vzpostavljeno v 13 točkah podjetnosti, v javnih zavodih in s pomočjo virtualnega centra na naslovu: http://www.ipa-pom.eu/, s 24-urnim aktivnim svetovalnim forumom.

V programu usposabljanja za razvoj podjetništva bodo sodelujoči pridobili osnovna znanja o trženju, pravu, financah in človeških virih, si ogledali dobre prakse v malih in srednjih podjetjih ter prisluhnili izkušnjam uspešnih podjetnikov.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov