Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Brezplačno izobraževalni seminar za delodajalce o avtizmu in specifiki dela s posamezniki z motnjami avtističnega spektra (MAS)

Številka 23-2011 | Področje: Poslovni dogodki

Enodnevna konferenca za delodajalce o praktičnih usmeritvah pri delu z osebami z motnjami avtističnega spektra

Datum in kraj:

  • 13. junij 2011, Tehnološki park Celje I v Celju
  • 5. september 2011, Center Evropa v Ljubljani

Center za avtizem vabi sedanje oz. potencialne delodajalce oseb z motnjami avtističnega spektra (MAS), starše odraslih oseb z motnjami avtističnega spektra (MAS) in odrasle osebe z motnjami avtističnega spektra (MAS) na celodnevno izobraževalno-posvetovalno konferenco z naslovom: »Neodkrita delovna sila: zaposlovanje oseb z MAS«.

Avtizem (vključno z Aspergerjevim sindromom) ali MAS, je vseživljenjska razvojna motnja, ki vpliva na to kako oseba komunicira z drugimi ljudmi, se odziva na socialne interakcije ter razume svet okoli sebe.

Svetovne statistike govorijo o tem, da ima 1% prebivalcev eno od motenj avtističnega spektra, kar za Slovenijo pomeni 20.000 oseb (16.000 odraslih).

To pomeni, da se lahko vsak delodajalec v Sloveniji potencialno sreča z osebo z MAS.

Pomembno je, da se zavedamo, da nas tako Ustava kot slovenska zakonodaja določata, da imajo vsi državljani Slovenije enake možnosti in uživajo enake pravice. Tudi osebe z MAS, ko se znajdejo na trgu dela in delodajalci, ki se v kontaktu z osebo z MAS ne znajdejo.

Osebe z MAS so pogostokrat zelo pripadni, natančni in učinkoviti delavci. Vendar pa je pomembno, da jih razumemo in podpiramo v vseh fazah zaposlovanja – od začetnega zaposlitvenega intervjuja pa tudi tedaj, ko se oseba z MAS že zaposli.

Konferenca »Neodkrita delovna sila: zaposlovanje oseb z MAS« vas bo seznanila s strategijami in tehnikami, ki so se kot uspešne pokazale v svetu, ko gre za zaposlovanje in upravljanje z osebami z MAS.

Dodana vrednost konference so osebne izpovedi oseb z MAS, ki so se že uspešno ali ne, podale na pot zaposlitve, ki jim edina omogoča kolikor se da neodvisno življenje ter prikaz primera dobre prakse zaposlovanja oseb z MAS.

Program

Kotizacije ni!

Prijava: Za udeležbo na konferenci je potrebna predhodna prijava preko spletne prijavnice. Upoštevali bodo le popolne prijave!

Zadnji rok prijave:

  • Celje: 10. junij 2011
  • Ljubljana: 1. september 2011

Dodatne informacije: Za vsa morebitna dodatna vprašanja se lahko obrnete na Miro Bilbija, Tel: (01) 620 77 34, E-naslov: njsbAbwuj{fn/psh.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov