Prijavite se na brezplačni tedenski informativni bilten.

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavi se Priporoči vsebino prijatelju

Moj spletni priročnik

Socialni inovatorji prihodnosti - mladinski inkubator socialnega podjetništva

Številka 14-2011 | Področje: Za mlade

Vir in informacije: STA, 16.3.2011, http://www.sta.si/, Avtor: Tadeja Mesojedec

Socialno podjetništvo je postalo predmet javne debate s predlogom zakona o socialnem podjetništvu, ki je bil pred kratkim potrjen. Na društvu Mladinski ceh, vodilni mladinski organizaciji, sledijo ideji socialnega podjetništva z novim pristopom: inkubatorjem socialnih podjetij. To je edinstvena tovrstna podpora bodočim socialnim podjetjem v Sloveniji.

Trenutno ekonomsko gospodarske okoliščine izrazito niso naklonjene mladim. Z razvojem celotnega koncepta inkubatorja socialnega podjetništva odgovarjajo na izzive (samo)zaposlovanja mladih.

Tako so v nevladni organizaciji Mladinski ceh oblikovali program "Socialni inovatorji prihodnosti", ki temelji na dejstvu, da lahko mladi s celostno podporo, svetovanjem in primernimi usmeritvami, osvojijo ključne kompetence socialnega podjetnika, razširijo socialni kapital in pridobijo znanja in veščine, da samostojno stopijo na pot uspešnega socialnega podjetnika. Svoje izkušnje in znanje so pri tem združili znotraj konzorcija s Kadis 2002 in Skupnostjo privatnih zavodov - SKUP. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in je mladim tako v celoti brezplačno dostopen.

Mladi, ki še nikoli niso bili zaposleni in organizacije, ki se bodo prepoznale v konceptu socialnega podjetništva, bodo tako skozi inkubator socialnih inovacij in socialnega podjetništva "Socialni inovatorji prihodnosti" zanesljivo vstopili v svet socialnega podjetništva. V okviru inkubatorja jim bodo nudili vso tehnično podporo, prostore, opremo, računovodstvo. Zavedajo se, da to še ni dovolj za uspešnost socialnega podjetja, zato bodo mladim omogočili tudi brezplačna usposabljanja in vodenje skozi uradne postopke delovanja socialnih podjetij. Kasneje pa bodo deležni najpomembnejšega, in sicer nenehnega spremljanja in podpore pri iskanju odgovorov na izzive s katerimi se bodo srečevali - trženje produkta, storitve, pridobivanje investitorjev, financerjev, poznavanje zakonodaje, vstop na trg in obstanek na trgu.

Dodatne informacije: Tadeja Mesojedec, vodja projekta Socialni inovatorji prihodnosti, Tel: 051 635 659, E-mail: ubefkbAnmbejotlj.dfi/tj.


Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne


Nazaj

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov